Kultúra

2014.11.12. 17:10

Nagydíjas lett a Gárdonyi dalárda

A dalárda vezetője szerint annak köszönhető a siker, hogy összetartó a csapat, és nagy kedvvel énekelnek.

K. G.

Szülők és nagyszülők alkotják a kaposvári Gárdonyi dalárdát, ami a Gárdonyi iskolában verbuválódott. Sajtiné Kis Katalin szervezi a női népdaléneklő csoportot, ő maga is az iskola pedagógusa. Kilenc éve dalolnak együtt, van köztük gyógyszertári laboráns, óvónő, dada, nyugdíjas, és egy 16 éves diák is, Kovács Johanna, aki sikerrel szerepelt a Kárpát-medencei népdaléneklő döntőn is. Többször elnyerték már a területi és országos Arany Páva díjat, ahol a minősítő versenyen neves népzenei szakemberek alkotják a zsűrit.Tavasszal Balatonszabadiban ismét elhódították az országos díjat, november elején pedig a vecsési gálán sikerült az Arany Pávások nagydíját is elnyerniük. A dalárda vezetője szerint annak köszönhető a siker, hogy összetartó a csapat, és nagy kedvvel énekelnek, ő pedig nyaranta népzenei táborokban képzi tovább magát.
Budai Ilonától, Nyitrai Marianntól és a 83 éves korában elhunyt Olsvai Imrétől, Kodály utolsó tanítványától tanult, aki Somogyban is gyűjtött. A repertoárjukkal igyekeznek az ország minél több tájegységét lefedni, de a legtöbb és a legkedvesebb számukra mégis a somogyi népdal.

Címkék#Kaposvár
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!