Kultúra

2015.01.20. 16:16

Matt Damon gyorsan tanul nyilazni lóhátról a somogyi mesterétől

Kassai Lajost, a több díjjal is elismert lovasíjászt kérték fel egy most készülő hollywoodi filmhez, hogy megtanítsa az Oscar-díjas Matt Damonnak a sportág alapjait. A filmsztár és Kassai Lajos már össze is barátkozott a közös tréningen.

K.G.

Matt Damon közvetlen, szimpatikus, és minden sztárallűrtől mentes, egyben nagyon tehetséges is. Elképesztően gyorsan tanul – mondta lapunknak Kassai Lajos, aki a népszerű hollywoodi sztárt tanítja íjjal lőni. – Lovagolni tudott már előtte is valamelyest, a lovasíjászat azonban teljesen új volt neki. Hamar elsajátította az alapokat. A gyakorlatok során ugyanazokon a lépcsőfokokon ment át, mint a többi tanítványom, de nem hozta be az egóját a feladatok végrehajtásába.A kaposmérői Kassai Lajost, a lovasíjászat megteremtőjét már világszerte jól ismerik az általa megteremtett sportágról. Matt Damon és Kassai Budapesten találkoztak, majd egy pasaréti lovardában gyakoroltak vasárnap délután néhány órát a nyilvánosság kizárásával. Minderről hétfő délután számolt be Kassai Lajos a Facebook-oldalán.   

A mérői sportember lapunknak azt is elmondta: egy nagy produkcióról van szó, amelyet hosszas válogatás és casting előz meg. – A Jackie Chan-filmek rendezője, Brad Allen keresett meg, akit rendkívüli képességű fiatalembernek tartok – mondta  Kassai. – A főszereplő íjászoktatása mellett az akciójelentek kidolgozásában is kérte a segítségemet.

[caption id="" align="aligncenter" width="430"] Már össze is barátkoztak, friss fotó Kassai Lajos Facebook-oldaláról
[/caption]

Kassai Lajos
elárulta: lesz még folytatás, további tréningek várnak rájuk. A forgatókönyv még nem végleges, de a tervek szerint márciusban Kínába utaznak, hogy a filmfelvétel helyszínén tervezzék meg a jeleneteket. A történelmi film ugyanis a XI. századi Kínában játszódik, a főszereplője egy európai férfi, aki a Nagy Fal építésének idején lovasíjásszá válik. Kassai Lajos évente kétszer-háromszor is ellátogat Kínába, ott tapasztalta, hogy rengeteg pénzt fordítanak a kínai filmgyártásra. 
     

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!