Kultúra

2015.03.06. 08:00

Újabb közönségkedvenc színész távozik a Csikyből

Újabb közönségkedvenctől kénytelenek elköszönni a kaposvári színházbarátok: Kőrösi András a legnagyobb közösségi oldalon osztotta meg ismerőseivel, hogy jövőre már nem lesz tagja a társulatnak, ugyanis felbontják a szerződését, így húsz év után távozik. A művész egy évvel a színművészetis diploma után, 1994-ben került Kaposvárra.

A. V.

– Pécsen voltam, ahol a Don Giovannit próbáltuk, s ezt jeleztem Rátóti Zoltán igazgatónak, aki azt mondta, egyeztessek időpontot a szerződési tárgyalásról – idézte föl. – Ám mire visszajöttem, már várt a levél. Határozatlan idejű kontraktusom volt, benne egy passzussal, mely szerint az előírt nyolcvan előadás legalább negyven százalékán, vagyis harminckettőn játszanom kell. Nekem ez nem lesz meg az idén, hiszen csak az Augusztus Oklahomában című darabban kaptam szerepet... Eredendően benne voltam a Bál a Savoyban operettben is, de Bozsik Yvette egyetlen próba után kirakott. Úgy vélem, nem adtam okot rá.

Kőrősi András szerint sokkal inkább arról volt szó, hogy több fórumon szóvá tette, nem tartja jónak, ami a színházban történik.
– A vezetés nem tűri a kritikát – jegyezte meg. – A büfében, a kollégáknak, a Facebookon mondtam véleményt, nyíltan, senkinek sem a háta mögött. Tavaly sikerült egy órát beszélgetnem Rátóti Zoltánnal, de úgy álltam föl, semmi értelme az egésznek: az övétől eltérő véleményt személyes sértésnek veszi. Például évek óta mondom, hogy ellehetetlenítik a társulat tagjait, amikor folyamatosan vendégművészeket hívnak darabokra. Nekünk meg jut a resztli... Nincs rá magyarázat, miért kell idehozni valakit, ha helyben is adott a megfelelő karakter, tudás. A személyes szimpátia számít, nem a szakma. Ha viszont a vendégeket favorizálja valaki, fölösleges fenntartani a társulatot. Nem csak én éltem-élem meg ilyen nehezen a jelenlegi helyzetet, mindenki belebetegszik, ha elveszik a lételemét: hogy játsszon... Az sem véletlen, hogy a régiek közül már alig maradtak néhányan...Az elbocsátással, illetve az elhangzott állításokkal kapcsolatban természetesen megkerestük Rátóti Zoltánt, a Csiky Gergely Színház igazgatóját is, aki a témával kapcsolatban annyit közölt: a társulat védelme és egysége érdekében történik minden egyes ilyen változtatás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!