Kultúra

2015.08.17. 06:00

Augusztusi sztárkavalkád a legjobb KULThelyen a Balatonnál

Promóció Ahol Szabó Kimmel Tamás játssza Lázár Kati, Lukáts Andor, Benedek Miklós és Szabó Éva kisunokáját, ahol Oszvald Marika a Váci Szimfonikus Zenekarral énekel, ahol Mikó István a musical-terapeuta, az csak jó hely lehet! És mindez a Balaton mellett? Bizony: a KULTKIKÖTŐben, Földváron!

SONLINE

KULTKIKÖTŐ
Programok 08. 19 – 23.


Balatonföldvár, aug. 19. (szerda) 20.30
A folyón túl Itália
Orlai Produkciós iroda

Négy olasz-amerikai nagyszülő ül a vasárnapi ebédnél hétről hétre, és várja az unokát a nyüzsgő New York-i belvárosból. És ha már együtt vannak, elszabadul a konyhaművészet meg a valódi olasz téboly. Csakhogy Nick nagy bejelentésre készül... Joe Dipietro vérbő komédiája generációs különbségekre épül: az időseknek mindig első a család, a fiataloknál ez bizony már nem ilyen egyszerű.
Szereplők: Szabó Kimmel Tamás, Lázár Kati, Lukáts Andor, Benedek Miklós, Szabó Éva, Cseh Judit
Rendező: Znamenák István
„Egy színpadon látni például Lázárt, Benedek Miklóst és Lukáts Andort, ez nagyon jó, kivált akkor, ha ők is élvezik nemcsak a darab kínálta helyzeteket és dialógusokat, hanem az együttjátszást. És élvezik: állandó félmosoly a szájak szögletében, a színpadon és a nézőtéren.” (részlet a Revizor kritikájából)
 „…aki szereti, ha egyik szeme sír, a másik nevet, és különös örömet szerez neki, ha magára ismer, annak feltétlen ajánljuk. Akár a nagyival közösen!” (részlet a ványabácsi kritikájából)


Aug. 21. péntek 20.30

Operett Gálaest
Oszvald Marikával, Peller Károllyal és Szendi Szilvivel

A magyar operett hungarikum, igazi magyar műfaj: benne van a vérünkben. Ha meghallunk egy-egy örökérvényű slágert, máris mozog a lábunk, és együtt énekeljük az ismert sorokat. A KULTKIKÖTŐ Operett Gálaestjén a műfaj legnagyobb csillagai lépnek fel: a friss Kossuth-díjas Oszvald Marika, a Budapesti Operettszínház népszerű párosa, Szendi Szilvi és Peller Károly, valamint egy 8 tagú tánckar.
A műsorban – melyhez a zenét a Váci Szimfonikus Zenekar biztosítja, Farkas Pál vezénylésével – olyan slágerek is elhangzanak, mint a Te rongyos élet, a Jaj cica, a Délibábos Hortobágyon vagy a Szép város Kolozsvár.


Aug. 22. szombat 20.30

Csoportterápia
musical-komédia
Kecskeméti Katona József Színház

Egyedül nem megy. Irány a csoportterápia, ha olyan problémák tornyosulnak felettünk, amikkel már nem tudunk megbirkózni. Csábító lehetőség megvitatni gondjainkat – egy hozzáértő vezetésével. Már az is sikerként könyvelhető el, ha egyértelmű kérdéseket tudunk megfogalmazni ügyünket illetően, például, hogy hol van az orvos? Nélküle nem biztos, hogy a leggördülékenyebben indul ez a történet… És különben is: kik ezek itt körülöttünk a mondvacsinált problémáikkal, mikor a mi életünk sokkal nagyobb kátyúban van?!
Ne számítsanak száraz, unalmas, diagnosztizálással töltött órákat, hiszen a Szente Vajk, Bolba Tamás és Galambos Attila alkotta írótrió humorban és dalban mondja el...
Szereplők: Mikó István, Dobó Enikő, Kiss Zoltán, Aradi Imre, Csombor Teréz, Hajdú Melinda
Rendező: Cseke Péter
Balatonfenyves aug. 21. péntek 18.00
Balatonf
öldvár aug. 22. szombat 11.00

Szilas Miklós
Van egy mesém
Mesék köré szőtt dalok, dalok köré szőtt mesék

„Jó hírem van... Van egy mesém! Na jó, több is akad. :) Elmondom mindet, vagy ha már nem megy a beszéd, hát eléneklem. Játszótársakat keresek 0-99 éves korig, jelenlegi és örök gyerekeket.” A mesélő, énekes, dal- és élményszerző Szilas Miklós közös mese-játékra invitálja a gyerekeket. – Jöjjön, aki óvodás, iskolás, nyitva a szeme, a szája, a füle, a szíve!

Balatonfenyves aug. 22. szombat 11.00,
Balatonföldvár aug. 23. vasárnap 11.00

Magyar Népmese Színház
A brémai muzsikusok

Interaktív játék, szabad térre és játszóházba, a gyerekekkel közösen születik meg a produkció. A játék során a gyerekek magukra öltik a megfelelő jelmezeket és két színész és egy zenész irányítása mellett aktív részeseivé válnak a mesének.
Az ismert történet szereplői nagyrészt a gyerekek, együtt indulunk a brémai erdőbe, együtt űzzük el a rablókat. A szamár, a cica, a kakas, a kutya, és a rák új otthonra talál és boldogan élnek…

---------------------------------------------------------------
Bővebb információ
Web: kultkikoto.hu, facebook.com/KULTKIKOTO,
Tel: +36 30 66 55 989,
Kedvezményes online jegyvásárlás: kultkikoto.jegy.hu, jegy.hu, ticketportal.hu, Mail: [email protected]

Ahol Szabó Kimmel Tamás játssza Lázár Kati, Lukáts Andor, Benedek Miklós és Szabó Éva kisunokáját, ahol Oszvald Marika a Váci Szimfonikus Zenekarral énekel, ahol Mikó István a musical-terapeuta, az csak jó hely lehet! És mindez a Balaton mellett? Bizony: a KULTKIKÖTŐben, Földváron! -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!