Kultúra

2015.09.13. 16:02

Zaragozát is meghódította a Somogy Táncegyüttes

Nem csak Kaposvár hírnevét, de a magyar folklór elismertségét is öregbítették a Somogy Táncegyüttes tagjai, akik a napokban érkeztek haza Spanyolországból. A fennállásának hatvanhatodik évfordulóját ünneplő együttes a CIOFF spanyolországi szervezetének meghívására vett részt Zaragoza városában a 24. alkalommal megrendezett „XXIV Encuentro Internacional Folklórico Ciudad de Zaragoza” nemzetközi néptáncfesztiválon.

Márkus Kata, Harsányi Miklós

A Somogy táncosai Mexico, Argentína, Oroszország, Szlovénia, Indonézia, Banglades tánccsoportjaval együtt léptek színpadra a fesztiválon.
– A magyar, illetve Kárpát-medencei folklór sokszínűségét rendre viharos tapssal elismerő publikum nagy tetszéssel fogadta a magyar táncosokat – tudtuk meg Turi Endrétől, a Somogy Táncegyüttes művészeti vezetőjétől, koreográfusától. – Zaragoza városának sétálóutcáján, a városházán tartott polgármesteri fogadáson, és a csodás Mozart koncertteremben is több alkalommal fellépő Somogy Táncegyüttes a fesztivál csoportjai közt talán a leginkább sokszínű színpadi megjelenésével, temperamentumával osztatlan sikert aratott mind a fellépő országok szintén kiváló csoportjai, mind a spanyol közönség előtt.A felettébb feszített táncos előadások mellett azért maradt idő megnézni a város szépségeit is, a csodás Catedral-Basílica de Nuestra SeÑora del Pilar bazilikát, a város hangulatos utcáit, tereit, s nem maradhatott el a többi vendégtáncossal való közös szórakozás sem.

Somogyosok táncoltak a fővárosban

Megyénket a Somogy Táncegyüttes képviselte a II. Magyar értékek napján.
A több száz fellépőt és közreműködőt felvonultató program célja, hogy felhívja a figyelmet a hazánkban fellelhető értékek sokszínűségére, azok megőrzésének, továbbadásának felelősségére, közölték a szervezők. A somogyi ugrós, páros ugrós és kanásztáncon kívül csárdást is bemutatott a Somogy Táncegyüttes. A táncosok – Sipos Gabriella, Jakab Márk, Balogh-Márton Péter, Peti Sára – és a zenekar is – Felde Rebekka, Husi Gyula, György-Horváth László, Boldizsár Imre, Csikvár Gábor – nagy sikert aratott.

Címkék#Kaposvár
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!