Kultúra

2016.06.09. 16:59

Rátóti Zoltán szerint hibátlan évad áll a Csiky mögött

– Hatvan éves volt az ősszel a társulat, s úgy gondolom, ebből az alkalomból sikerült kikerekítenünk egy hibátlan évadot – jelentette ki Rátóti Zoltán, a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatója a teátrum évadzáró társulati ülésén, ahol egy perces néma gyászszünettel emlékeztek meg a tavasszal elhunyt színművészről, Szula Lászlóról –, mindegyik előadásunk bárhol megállta volna a helyét. Az Élménnyel telt ház szlogen pedig nemcsak a nézők, hanem a társulat felé is igazolta a reményeket.

Vas András

Dér Tamás, Kaposvár alpolgármestere először a színházhoz fűződő különleges kapcsolatáról, majd a remélt színház-felújításról beszélt.
– Különleges évad következik – állította –, hiszen nem lehet tudni, mikor költözik a teátrum. A parlament a jövő héten dönt a szükséges összegről, s remélhetőleg minél hamarabb új fényében ragyoghat a ház.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Takács Kati három évad után elhagyja a társulatot
[/caption]

– Készen állunk a költözésre – reagált Rátóti Zoltán –, akár holnap is.
Az igazgató ezek után elemezte az elmúlt évadot, s úgy vélte, minden előadás jól működött, még a közös produkciók is. Kiemelte, a kényszerű műsorváltoztatás után – a Száz év magány került ki a repertoárból – szerencsés választásnak bizonyult a Szerelem című darab, melynek sikerét jól mutatja, meghívták a fővárosba, a szeptemberi Vidéki Színházak Fesztiváljára. Műsoron marad a Figaro házassága is, a stúdiódarabok közül A gát, melyet a jövő héten a Pécsi Országos Színházi Fesztiválon is bemutatnak – Bérczes László sorozatban negyedszer jutott el a rendezvényre –, A sötétben látó tündért mesedarabot teljes évadra átveszi a Pécsi Nemzeti Színház.



– Az idén 282 előadást játszottunk, ebből 57 alkalommal nem Kaposváron léptünk fel – sorolta a statisztikákat Rátóti Zoltán –, s 2600-zal több néző látta a produkcióinkat, mint egy évvel ezelőtt.
Ezek után a direktor köszöntötte a társulatban 25, 30, illetve 40 éve dolgozókat, majd bejelentette, Takács Kati három évad után elhagyja a társulatot. Érkezik rendezőként a Csikybe Bozsik Yvette, rajta kívül Zsíros Linda táncművész és Maku Márta segédrendező, míg a pesti Magyar Színiakadémián frissen végzett Szőke Richárd, illetve a nyíregyházi színház élére tavaly nyáron kinevezett, ám az idén februárban elbocsátott Schlanger András két-két szerepre szerződik Kaposvárra. 


Átadták a Közönségdíjakat

A csütörtök esti Szerelem című Petőfi-bérletes előadás előtt adta át Rátóti Zoltán az idei Közönségdíjakat. A színházba járók az elmúlt évad legjobb férfiszínészének Fándly Csabát választották, a legjobb női szereplő Szvetnyik Kata lett, míg a legjobb epizodistának járó elismerést Mohácsi Norbert vehette át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!