Kultúra

2017.03.13. 22:08

Jeremy Irons benézett Alsóbogátra, meglátogatta a kastélyt

A 2013-ban Europa Nostra-díjas Alsóbogáti Kiskastély posztolta hétfőn a Facebook-oldalán, hogy a hétvégén ellátogatott hozzájuk Jeremy Irons,

Sonline

A szűkszavú bejegyzés mellé egy beszédesebb, vélhetően a bogáti kápolnában készített fotót is mellékeltek. – A hétvégén kellemes meglepetésben volt részünk! Jeremy Irons látogatott el hozzánk, hogy megcsodálja a kastélyt és a még gyerekcipőben járó mezőgazdaságunkat  – írják.

Jeremy Irons nem hivatalos, rajongói Istagram oldalán egy napja egy budapesti fotón tűnt fel, akkor séta közben örökítették meg a színészt, aki Magyarországon forgat, hiszen szerepel a Red Sparrow című kémfilmben. A felvételek miatt néhány hete az egész főváros Jennifer Lawrence lázban ég, ám február huszadikán a Borsonline kiszúrta, hogy forgatás helyszínén már akkor feltűnt Jeremy Irons is.

Jeremy Irons .net (@jeremyironsnet) által megosztott bejegyzés,Talán nem véletlen, hogy a színészlegenda felfigyelt Alsóbogátra, a Nagyházi Csaba műtárgykereskedő és családja által korhűen helyreállított, s Europa Nostra-díjjal kitüntetett Inkey-Festetics kastélyban a 18-19. századi vidéki Magyarország elevenedik meg. Az épület restaurálása során a festékrétegek alól bukkantak elő a korabeli freskók.  A tizenhat helyiségből kilencben találtak díszítő falfestést, mára hét már eredeti pompájában látható.Egyebek mellett előbukkant Dorfmeister István, a 18. század második felének egyik legismertebb hazai – osztrák származású – festőművész freskója is.

Az Oscar és Golden Globe díjas angol színész biztosan élményekkel gazdagodott Somogyban; információink szerint néhány évvel ezelőtt már járt a különleges hangulatú kastéyban. Talán nekünk is érdemes nyitott szemmel járnunk mostnában, mert ha pár napja Alsóbogáton tűnt fel, lehet, hogy holnap velünk jön szembe az utcán.


 

Ezek is érdekelhetik