Kultúra

2017.03.13. 22:08

Jeremy Irons benézett Alsóbogátra, meglátogatta a kastélyt

A 2013-ban Europa Nostra-díjas Alsóbogáti Kiskastély posztolta hétfőn a Facebook-oldalán, hogy a hétvégén ellátogatott hozzájuk Jeremy Irons,

Sonline

A szűkszavú bejegyzés mellé egy beszédesebb, vélhetően a bogáti kápolnában készített fotót is mellékeltek. – A hétvégén kellemes meglepetésben volt részünk! Jeremy Irons látogatott el hozzánk, hogy megcsodálja a kastélyt és a még gyerekcipőben járó mezőgazdaságunkat  – írják.

Jeremy Irons nem hivatalos, rajongói Istagram oldalán egy napja egy budapesti fotón tűnt fel, akkor séta közben örökítették meg a színészt, aki Magyarországon forgat, hiszen szerepel a Red Sparrow című kémfilmben. A felvételek miatt néhány hete az egész főváros Jennifer Lawrence lázban ég, ám február huszadikán a Borsonline kiszúrta, hogy forgatás helyszínén már akkor feltűnt Jeremy Irons is.

Jeremy Irons .net (@jeremyironsnet) által megosztott bejegyzés,



Talán nem véletlen, hogy a színészlegenda felfigyelt Alsóbogátra, a Nagyházi Csaba műtárgykereskedő és családja által korhűen helyreállított, s Europa Nostra-díjjal kitüntetett Inkey-Festetics kastélyban a 18-19. századi vidéki Magyarország elevenedik meg. Az épület restaurálása során a festékrétegek alól bukkantak elő a korabeli freskók.  A tizenhat helyiségből kilencben találtak díszítő falfestést, mára hét már eredeti pompájában látható.



Egyebek mellett előbukkant Dorfmeister István, a 18. század második felének egyik legismertebb hazai – osztrák származású – festőművész freskója is.

Az Oscar és Golden Globe díjas angol színész biztosan élményekkel gazdagodott Somogyban; információink szerint néhány évvel ezelőtt már járt a különleges hangulatú kastéyban. Talán nekünk is érdemes nyitott szemmel járnunk mostnában, mert ha pár napja Alsóbogáton tűnt fel, lehet, hogy holnap velünk jön szembe az utcán.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!