sztárparádé

2017.08.28. 12:10

Balázs Elemér nagyszabású koncerttel ünnepli 50. születésnapját

Pályafutásának legemlékezetesebb pillanatait idézi fel 50. születésnapja alkalmából Balázs Elemér dzsesszdobos, aki zenésztársaival, többek között Dés Lászlóval, Szakcsi Lakatos Bélával, Szulák Andreával, Malek Andreával, Oláh Kálmánnal és Babos Gyulával lép színpadra szeptember 23-án Budapesten, a MOM Kulturális Központban.

Az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorának vendégeként Balázs Elemér elmondta, rengeteg helyre eljutott, nagyon sok fantasztikus művésszel játszott együtt, és megvalósította számtalan gyermekkori álmát, köztük a legnagyobbat, hogy játszott a New York-i Blue Note Jazz Clubban.

„Amikor jártam a dzsesszkonzervatóriumba, reggelente 8 órakor, a 33-as buszon, akkor walkmanen hallgattam azokat a nagy sztárokat, akikkel sikerült együtt játszanom, például Pat Metheny, vagy Joshua Redman, és ez egy fantasztikus dolog. Azt érzem, hogy még van egy csomó feladat”

- jegyezte meg a zenész, aki nagyon sokat szeretne még utazni és hírét vinni a magyar dzsessznek.

A Balázs Elemér 50 – Visszatekintés a múltba, részletek a jelenből című nagykoncertjéről szólva elmondta, több mint harminc zenész fog színpadra lépni, köztük Dés László, Szakcsi Lakatos Béla, Szulák Andrea, Malek Andrea, Oláh Kálmán és Babos Gyula. „Egy picit úgy lesz megszerkesztve ez a koncert, hogy nagyon pici múlt és főleg a jelen” legyen ott – fogalmazott Balázs Elemér, hozzátéve, azok a zenekarok lesznek előtérben, akikkel most játszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!