Régi csibészek

2023.01.09. 10:17

Pécsi fesztiválon csapott a húrok közé a somogyi politikus (Videóval)

Húsz év után újra régi zenekarával lépett fel Witzmann Mihály a hétvégén, akiről sokan tudják, hogy a politikusi pálya előtt a húrok virtuóza volt.

K.R.

Újra együtt.

Forrás: Witzmann Mihály FB oldala

Húsz év után újra régi zenekarával lépett fel Witzmann Mihály ország­gyűlési képviselő, akiről sokan tudják, hogy a politikusi pálya előtt a húrok virtuóza volt. A somogyi 4. számú választókerület kormánypárti képviselője a Made in Pécs Fesztiválon elevenítette fel, milyen volt annak idején belefeledkezni a rock- és a blueszenébe. 
– A régi zenekarunkkal, ami tulajdonképpen egy baráti társaság, döntöttünk úgy, hogy újra összeállunk és néhány próba után lehetőségünk nyílt arra, hogy egy zenei fesztiválon koncertet adjunk – mesélte Witzmann Mihály kérdésünkre. 

Hozzátette: az ötlet már régóta érett, hiszen nagyon hiányzott nekik a muzsikálás. – Zenekarral színpadon nem igazán álltam az elmúlt húsz évben, egy-két kivételtől eltekintve, de az mind spontán volt. Legutóbb éppen Tabon vagy korábban Siófokon is ismerős zenekarok kértek meg. – Aki egyszer hangszert fogott a kezébe és megtapasztalta milyen érzés emberek előtt játszani, az ezt az élményt sosem felejti el. 

Mindenesetre, ha ő már nem lép fel annyit a közeljövőben, valószínűleg lesz utánpótlás, hiszen Witzmann Mihály fia is gitározik. – Sőt ő nagyon szépen is énekel, fel is szokott lépni iskolai ünnepségeken – mesélte büszkén a zenésszé lett politikus. 
Nem ő az egyetlen zenekedvelő országgyűlési képviselő, hiszen Móring József Attiláról köztudott, hogy alkalmanként billentyűzik és énekel felkérésre.

 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!