Megörökítésre vár Somogy

2023.02.01. 08:59

Fotókon örökítik meg Somogyország értékeit az utókornak

A Somogy Vármegyei ­Önkormányzat „Értékeink Somogy­országban” címmel fotópályázatot hirdet Somogy vármegye valamennyi lakosa számára. Az érdeklődők nevezési díj nélkül, de regisztrációhoz kötötten küldhetik be képeiket legkésőbb 2023. március 31-ig. A szakmai zsűri által kiválasztott képek kiállításra kerülnek, az első három helyezett díjazásban részesül – közölte Biró Norbert.

Munkatársunktól

Fotó: Kraft Robert

A Somogy Vármegyei Közgyűlés elnöke kiemelte: a fotópályázat célja Somogyország épített és természetes környezeti, kulturális értékeinek, eseményeinek, rendezvényeinek, hagyományainak, maradandó értékeinek, a somogyi emberek mindennapjainak bemutatása, megörökítése legfeljebb öt egyedi, korábban nem publikált fotón. A fotópályázaton bárki részt vehet életkortól és foglalkozástól függetlenül, azonban csak Somogy vármegyében élő, vagy itt született fotósok művei elfogadhatóak. 

A beküldött alkotásoknál a megfogalmazott célon kívüli tematikus megkötés nincs, azonban politikai vagy etnikai csoportokat sértő alkotást, pornográf tartalmú fotókat, reklámanyagokat beküldő alkotókat a pályázatból kizárjuk. Egy pályázó maximum 5 fekete-fehér vagy színes, 2019. január elseje után készült képet küldhet be. Beküldött sorozatot a zsűri különálló képenként kezel. Az alkotások bármilyen technikával készülhetnek, de kizárólag digitális formában, a [email protected] e-mail-címen nyújthatók be legkorábban 2023. március 1-től. A pályázati regisztráció a www.som-onkorm.hu oldal „Pályázataink, felhívások” menüpont alatt letölthető fotópályázati regisztrációs lap [email protected] e-mail-címre történő megküldésével történik. 

A Somogy Vármegyei Önkormányzat kifejezetten olyan pályamunkákat vár fotónként címmel ellátva, amelyek a vármegye fotókiállításán/fotókiállításain bemutatásra alkalmasak. A fotókiállítás megnyitójának és a díjak átadásának időpontjáról és helyszínéről a Somogy Vármegyei Önkormányzat külön értesíti az érintetteket. 
 

A méret a lényeg 

A beküldött képek minimális felbontása hosszabbik oldal, fekvő kép esetén minimum 1400 pixel, álló kép esetén minimum 1000 pixel. Minimális eredeti méret: 2592x1944 pixel (5 Mpixel). A mérethatároktól eltérő képek nem vehetnek részt a pályázaton. A pályázó a regisztrációval hozzájárul személyes adatai rögzítéséhez és a pályázatban szereplő feltételek szerinti kezeléséhez, továbbá nevének a pályázattal kapcsolatos nyilvánosságra hozatalához. 
 

Értékes díjak a győzteseknek 

Március 1. és március 31. között várják a pályázatokat. A határidő lejárta után – március 31-én 16 óra – beérkező alkotások a pályázatban nem vehetnek részt. A szakmai zsűri technikai előválogatás után április 30-ig választja ki a nyertes alkotásokat. Az első helyezett 150 000 forint, a második 100 000, a harmadik 50 000 forint értékű díjat nyer. A díjazottakkal együtt a legjobb fotókat a Vármegyeházán kiállítják. A nyertes képek nagyítását, nyomtatását a szervezők saját költségükön vállalják. A nyertes alkotóktól a szervezők e-mailen kérni fogják képeik nagy felbontású változatát. Az alkotók a képek beküldésével hozzájárulnak, hogy a Somogy Vármegyei Önkormányzat a fotókat a pályázat lezárultát követően időkorlátozás nélkül honlapján, közösségi oldalain, kiadványaiban valamint kiállításokon közzétegye, a fotó készítőjének mindenkori feltüntetése mellett. Ezzel kapcsolatosan szerzői jogdíj tulajdonosaikat nem illeti meg. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!