jótékonyság

2020.01.01. 11:43

A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara ad újévi koncertet a Zeneakadémián

Rossini, Berlioz, Liszt és Dohnányi művei is megszólalnak Vásáry Tamás vezényletével, a jegybevételt pedig a Peter Cerny Alapítvány kapja meg.

Az Újévi nyitány című esten többek között Liszt 15. magyar rapszódiája, Rossini A tolvaj szarka nyitánya, Berlioz Római karnevál nyitánya, Dohnányi C-dúr szextett és Brahms 6. (D-dúr) magyar tánc című műve hangzik el Vásáry Tamás és Rajna Martin vezényletével.

A Rádiózenekar és a Zeneakadémia hallgatói népszerű dallamokat felvonultató közös koncertjén Kovács Gergely (zongora), Devich Gergely (cselló), Nyujtó Zsanett (klarinét), Oláh Vilmos (hegedű), Fejérvári János (brácsa), Berki Sándor (kürt) és Pálfalvi Tamás (trombita) működik közre.

A hagyományteremtő újévi koncert jegybevételét a közmédia a Jónak lenni jó! kampány idei kedvezményezettjének, a koraszülött mentő Peter Cerny Alapítványnak ajánlja fel. A Vásáry Tamás közreműködésével rendezett esemény 18 órakor kezdődik a Zeneakadémián, amelyet a Bartók Rádió élőben közvetít, az M5 kulturális csatorna nézői pedig 20.30-tól csúsztatott élő közvetítésben követhetnek a képernyők előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!