vége a közös munkának

2019.06.18. 18:50

A milánói Scalának nincs szüksége az osztrák művészeti vezetőre

Nem hosszabbítja meg Alexander Pereira szerződését a milánói Scala – közölte Guiseppe Sala, Milánó polgármestere és a Scala Alapítvány elnöke kedden az operaház felügyelőtanácsának három órás tanácskozását követően.

3283392 01/29/2018 Moscow, Russia. From left: Bosco di Ciliegi Group CEO Mikhail Kusnirovich and Teatro alla Scala CEO and Artistic Director Alexander Pereira before watching Daniela de Souza's evening dress show at Petrovsky shopping mall. Ekaterina Chesnokova/Sputnik

Forrás: AFP / Sputnik

Fotó: Ekaterina Chesnokova

Pereira utódjának kilétéről egyelőre nem közöltek információt.

„Egyezségre jutottunk az új intendánsról. Most fogom őt felhívni és találkozni vele. Hivatalos határozatot csak a beszélgetés után hozunk”

- mondta Sala.

Az új intendáns nevét június 28-án jelentik be.

Sala kizártnak tartja, hogy Pereira továbbra is vezető maradjon.

A szóbeszéd szerint az osztrák művészeti vezető, akinek

szerződése a Scalával 2020-ig tart, valószínűleg még egy ideig az új intendáns oldalán marad.

Pereira ellen a felügyelőtanács egyes tagjai elsősorban a Szaúd-Arábiával kötött és meghiúsult szponzori szerződés körüli vitát követően emeltek szót. A testület hetekig tartó heves viták után, egyhangúlag döntött a dúsgazdag muzulmán királyság támogatásának elvetéséről. A szponzori szerződést heves bírálatok érték Olaszországban az emberi jogok védelmezői és politikusok, köztük a kormányon lévő radikálisan jobboldali Liga tagjai részéről.

Az AFP francia hírügynökség

egybehangzó forrásokra hivatkozva kedden azt közölte, hogy Dominique Meyer, a Bécsi Állami Operaház igazgatója lesz a Scala új intendánsa.

Pereira mandátuma 2020 februárjában jár le, Meyer utolsó szezonja a Bécsi Operaházban 2020 júniusában zárul. Mivel Pereira 2022-ig tervezett programokat, az átmeneti periódus hosszabb ideig is eltarthat.

Borítókép: mintha csak a kijáratot mutatnák Pereirának

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!