Erdők Háza

2019.01.05. 17:05

A téli erdő szépségei az Erdők Házában

A téli erdőt örökítette meg Konkoly Attila kaposvári fotós, ezekből a képekből nyílt kiállítás az Erdők Házában.

Andricz Gabriella

A zselici táj, a ropolyi erdő, a gálosfai tó behavazott látképe arra hívják fel a figyelmet, hogy az erdő télen is teli van élettel. A fotósnak a madarak a kedvencei, így természetes, hogy a képeken életre kelnek a legkedveltebb itthon telelő fajták, mint a széncinke, az ökörszem, a tengelic vagy a fenyőrigó. A vászonra nyomtatott fotók különleges hangulatot teremtenek.

Dobos Ildikó, az Erdők háza vezetője, és a tárlat szervezője elmondta, hogy az ingyenesen megtekinthető kiállítás az év utolsó tárlata, március elejéig várja a látogatókat. A kiállításhoz kapcsolódóan januárban több program is várja az érdeklődőket. A hazánkban található madarak életével kapcsolatban játékos foglalkozásra hívják a gyerekcsoportokat, a téli erdő életéről pedig hivatásos vadász tart előadást január 10-én.

Kreatív nap keretében a farsangi időszakra készülődve kézműves foglalkozás is lesznek az a látogatóközpontban.

– Programjaink elsősorban az általános iskolások, és óvodások körében nagyon népszerűek, az idén mintegy négyezer látogatónk volt. Sok gyerekcsoport érkezett a megye távolabbi településeiről is, és Baranyából, Zalából is jöttek hozzánk – fűzte hozzá Dobos Ildikó. A látogatóközpont közel két órás tartalmas programot kínál a látogatóknak, élményszobákkal, interaktív bemutatókkal, vetített képes előadásokkal.

Az erdő világához kapcsolódó jeles napokon kiemelt programokkal várják az érdeklődőket, és környezetvédelmi vetélkedőt is tartanak. Mindehhez rengeteg eszköz, társasjátékok, kirakók és tabletek is rendelkezésre állnak, nem csak kisebbeknek, hanem a középiskolás korosztály számára is elérhető és feldolgozható ismeretanyaggal. A tavasz folyamán pedig újabb kiállítással készülnek a Sefag munkatársai a látogatók örömére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában