Gördül a függöny

2018.06.06. 12:54

Agatha Christie, Shakespeare és a Csárdáskirálynő egy színpadon

Hetedszer rendezik meg a Vidéki Színházak Fesztiválját. Idén ősszel hét nap alatt nyolc előadás várja majd a színházkedvelő közönséget.

Nyíregyháza, 2017. szeptember 28. Szegezdi Róbert (b) Garcia és Munkácsi Anita (b2) Pascuala szerepében Sediánszky Nóra A név: Carmen címû drámájának próbáján a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban 2017. szeptember 27-én. A darabot szeptember 29-én mutatják be Sediánszky Nóra rendezésében. MTI Fotó: Balázs Attila

A Thália Színház szervezésében a Pesti Magyar Színház épületében kerül megrendezésre 2018. szeptember 3–9. között a Vidéki Színházak Fesztiválja.

Az eseményen a fővároson kívüli teátrumok legjobb előadásaiból válogathat a közönség. A debreceni Csokonai Nemzeti Színház Anton Pavlovics Csehov: Három nővér című remekművét állítja színpadra a fiatal orosz Ilja Bocsarnikovsz rendezésében.

Földesi Ágnes (j) Anna és Czitor Attila (b) Mario szerepében Dario Niccodemi Hajnalban, délben, este című vígjátéka próbáján a Békéscsabai Jókai Színház Stúdiószínházában
Fotó: MTI

A kecskeméti Katona József Színház a 2017 őszén bemutatott, örökzöld operettel, Leo Stein és Kálmán Imre Csárdáskirálynőjével érkezik, míg a Győri Nemzeti Színház igazi krimivel, Agatha Christie híres bűnügyi novellájából készült, A vád tanúja című előadással örvendezteti meg a látogatókat.

Kortárs szerző művét, Székely János: Caligula helytartója című drámáját játssza a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház társulata. A Miskolci Nemzeti Színház az „AHOGYTETSZIK” című vígjátékával mutatkozik be, mely William Shakespeare azonosnak tűnő műve alapján készült.

Seres Ildikó (b) Simone és Varga Zoltán (j) Joseph atya szerepében az Ahogytetszik című színdarab próbáján a Miskolci Nemzeti Színházban 2017. október 11-én.
Fotó: Vajda János / MTI

A Pesti Magyar Színház Sinkovits Imre Színpadán látható lesz Dario Niccodemi: Hajnalban, délben, este című vígjátéka, melyet Földesi Ágnes és Czitor Attila játszanak a Békéscsabai Jókai Színház produkciójában. A Pécsi Nemzeti Színház Christopher Hampton: Veszedelmes viszonyok című színművét hozza el a fesztiválra.

A rendezvényt lezáró előadás a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház A név: Carmenje lesz. Az új dráma Prosper Mérimée 1845-ben született műve nyomán készült.

A kedvezményes árú jegyek és bérletek – melyek augusztus 20-ig megvásárolhatók – már kaphatók a Thália Színház közönségszervezésén és weboldalán, valamint a Pesti Magyar Színház jegyirodáján.

Borítókép: Szegezdi Róbert (b) Garcia és Munkácsi Anita (b2) Pascuala szerepében Sediánszky Nóra A név: Carmen című drámájának próbáján a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban. Fotó: MTI / Balázs Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!