ünnepi műsor

2018.08.22. 20:11

Amerikában léptek fel a Csiky Gergely Színház művészei

Ünnepi műsort adott augusztus 20-a alkalmából a Csiky Gergely Színház küldöttsége Los Angelesben, az Egyesült Magyar Házban.

K. G.

Csordultig megtelt nézőkkel a 120 embert befogadni képes terem, ahol Olt Tamás, Fándly Csaba, Mészáros Sára és a Somogy Táncegyüttes tagja, Peti Sára lépett fel.

Olt Tamás, a Csiky Gergely Színház művészeti igazgatója a Somogyi Hírlapnak a hazaérkezése után elmondta: „A némák kezdenek szólani” címmel állította össze a műsort, az egyik legrégebbi Szent-István ima egyik sorát választva címként. Arra törekedett, hogy átfogó képet adva bemutassák a magyar klasszikusokat és a mai szerzőket. Így szerepeltek a műsorban Arany János- és József Attila-versek éppúgy, mint Lackfi János modern szövegei.

Olt Tamás járt már San Diegóban és Los Angelesben, ezért tudta, hogy a diaszpóra tagjainak nincsenek legfrissebb, hazai kulturális ismereteik. Ezért fontos, hogy mai magyar zenét és irodalmat is hallhassanak. A közönség állva tapsolt az est végén, és sokan kifejezték azt a vágyukat, hogy a jövőben szeretnének még látni produkciót a Csikytől Los Angelesben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában