Repülő cirkusz

2019.04.19. 22:22

Az emberi teljesítményre fókuszál a Nagycirkusz új műsora

Az artisták karakterét, tudását és a bemutatott számok mondanivalóját helyezi a középpontba a Fővárosi Nagycirkusz szombattól látható Repülő cirkusz című új műsora – fogalmazott az előadást rendező Kristóf Krisztián.

Budapest, 2009. október 1. Kristóf Krisztián zsonglõr bemutatója a 120 éves Fõvárosi Nagycirkusz jubileumi ráadásának próbáján. MTI Fotó: Honéczy Barnabás

Forrás: MTI

Fotó: Honéczy Barnabás

A cirkuszi világnapon debütáló műsorban a műfaj régi varázsát szerette volna visszahozni a rendező, „egyfajta retró aspektust”, amely a technikai újítások helyett az emberi teljesítményre helyezi a hangsúlyt.

„Szerettem volna úgy ellensúlyozni a mai világban megjelenő vizuális feszültséget, hogy ebben az előadásban ne kelljen LED-falat, fényjátékokat vagy lézershowt nézni, hanem letisztult, analóg műsort kapjon a közönség”

- fogalmazott a világhírű artistaművész az MTI-nek, hozzátéve: a mostani előadás célja, hogy a néző hátradőljön és szórakozzon.

Kristóf Krisztián kiemelte, hogy olyan produkciókat sikerült szerződtetni erre az előadásra, amilyeneket még nem láthatott a budapesti közönség. Daniel Golla német művész például egy különleges, animációs illúziót keltő repülőszámmal érkezik Budapestre, Jana Posna idomított uszkárjait hozza el, de látható lesz a Sárközi-zsonglőrtrió, valamint a világhírű Fumagalli bohócpáros is, akiknek világhírű, szintén bohóc édesapjuk Federico Fellini 1970-es Bohócok című filmjében is szerepelt.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=9&v=FjEHTB5uwYg

Újításnak számít továbbá az is, hogy megelevenednek a műsorban olyan jelenetek, amelyeket a Magyarországon márciusban bemutatott Dumbo című amerikai filmhez Kristóf Krisztián álmodott meg a rendező Tim Burton kérésére.

„Ez egy nagyon extravagáns produkció volt, amelyben Tim Burton kérésére szárnyalhatott a fantáziám” – idézte fel a magyar művész. Hozzáfűzte, ezekből a jelenetekből „egy-egy árnyalt pillanat” meg fog ismétlődni a Repülő cirkusz műsorában is.

Kristóf Krisztián negyedik generációs magyar cirkuszcsaládból származik és a világ legnagyobb porondjain lépett fel, valamint édesapjával közösen ők szervezték meg először a Budapesti Cirkuszfesztivált, amelyet aztán éveken át megtartottak.

A művész menedzserként és rendezőként évek óta segíti a magyar művészeket, társulatokat is. Közreműködött például annak a különleges produkciónak a megalkotásában, amelyet Vági Bence, a Recirquel Újcirkusz Társulat művészeti vezetője rendezett a világhírű német Krone cirkusz számára.

Kristóf Krisztián a Repülő cirkusz bemutatója után folytatja menedzseri munkáját és a Recirquel társulattal készülnek az avignoni és edinburgh-i cirkuszfesztiválokra, valamint több nemzetközi turnéra.

Borítókép: Kristóf Krisztián zsonglőrként egy korábbi produkcióban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!