fotók

2018.06.28. 20:00

Bábszínházzá vált a gyermekkönyvtár

Mozgalmas napon van túl a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár gyermekkönyvtári részlege. A nyári programnak megfelelően a csütörtök mindig izgalmas és érdekes előadással telik.

Koszorus Rita

Ezúttal is így volt, hiszen játékos angol oktatás helyszíne volt a gyermekkönyvtár egyik fele. Eközben a kamarateremben az érdeklődő gyerekek az élményalapú informatikai oktatással ismerkedhettek. A gyermekkönyvtár másik felét pedig teljesen elfoglalták azok a gyerekek, akik a Varázsdoboz játszóházban ügyeskedtek.

A Molnár és a fia, a Felfuvalkodott béka, a Róka és a holló című meséket igyekeztek színre vinni a gyerekek, merthogy egy bábelőadáshoz készítettek bábokat, s aztán elő is adták a darabokat. – Mi a Molnár és a fia című mesét választottuk – mondta el kérdésünkre Szabó Olívia. – Azért ezt, mert ebben lehet a legkreatívabbnak lenni, sok ötletet és alapanyagot lehet felhasználni a bábok elkészítéséhez.

Egy másik asztalnál a Felfuvalkodott béka című mese díszletei készültek. – A náddal vagyunk most elakadva – mondta Pintér Eszter. – De egyébként a többi báb elkészítése könnyű volt.

Pedig három dimenziós figurákat alkottak meg a gyerekek. – Három csapatban dolgozunk a gyerekekkel – mondta el kérdésünkre Hertelendy Helga gyermekkönyvtáros. – Mindenki kiválasztott egy La Fontaine mesét, amelyhez elkészítik a gyerekek a bábokat, amit aztán elő is adnak. Egy kicsit bonyolult bábokat készítünk, de ez nem is baj, mert sok vele a munka és így fejlődnek a gyerekek különféle képességei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában