erdélyi ballada

2019.08.01. 08:21

Befejeződött A völgy forgatása

A magashegyi tájakon játszódó film egy apa-fiú történet.

Lezárult Krasznahorkai Balázs erdélyi balladájának forgatása Molnár Levente és Babai Dénes főszereplésével a Radnai-havasokban – írja a Kultúra.

A magashegyi tájakon játszódó ballada egy apa-fiú történet: az erdélyi származású magyar orvos édesapja temetésére tér vissza Budapestről szülőfalujába, ahol tizenöt éve nem látott kamasz fiával is találkozik, és rövidre tervezett utazása végzetes fordulatot vesz.

Krasznahorkai Balázs első nagyjátékfilmjét 289 millió forinttal támogatja a filmalap. A rendező a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemen végzett, az erdélyi özvegyasszonyokról szóló Omori asszonyok című dokumentumfilm alkotója, és Nemes Jeles László munkatársaként dolgozott az Oscar-díjas Saul fia forgatásán.

A völgy forgatókönyvét a rendező Lovas Balázzsal és Lengyel Balázzsal (Lajkó – Cigány az űrből) közösen írta, a film operatőre Réder György és a Pipacsfilm és az Aga Media gyártásában készül, producerei Reich Péter (1945, Parkoló) és Szántó Gábor.

Borítókép: filmalap facebook oldala

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!