Magyarockért

2018.08.13. 15:38

Bemutatják hosszú idő után az István, a királyt Felvidéken

Az előadást a Nemzeti Lovas Színház színészei, táncosai viszik színpadra vendégművészekkel: a címszerepben Varga Miklóst, Koppány szerepében Vadkerti Imrét, a többi szerepben pedig mások mellett Janza Katát, Papadimitriu Athinát, Makrai Pált és Mohácsi Márkot láthatja majd a közönség.

Forrás: mti

A Felvidéken tíz év után ismét bemutatják az István, a király rockoperát, amelyet ezúttal a Nemzeti Lovas Színház visz színpadra a dióspatonyi Slovakia Ringen augusztus 29-én – közölték a rendezvény szervezői gútai (Kolárovo) sajtótájékoztatójukon hétfőn.

Szörényi Levente és Bródy János alkotását a Felvidéken legutóbb tíz éve Révkomáromban láthatta a közönség, a mostani bemutatóval erre az évfordulóra és a rockopera 35 évvel ezelőtti ősbemutatójára is emlékeznek – mondta el Pósfay Péter, a rockopera felvidéki bemutatóját megszervező All In koncertiroda vezetője.

Az István, a királyt egy a hagyományőrzést középpontba állító, csaknem egész napos programsorozat,

a dióspatonyi Slovakia Ringen tartott Magyarockért nevet viselő rendezvény részeként mutatják be.

A helyszínen azonban már jóval a darab előtt, kora délutántól színes programok, köztük néptánc- és népzenei együttesek, valamint különböző hagyományápoló együttesek fellépései, íjászbemutató, kézműves foglalkozások és gyerekprogramok várják az érdeklődőket.

A rendezvény részletes programja www.istvanakiraly.sk honlapon érhető el.

Borítókép: Illusztráció

Tóth Attila (b) Torda és Vadkerti Imre (j) Koppány szerepében az István, a király című rockopera előadásán a Kolozsvári Magyar Napok záró rendezvényén Kolozsváron 2013. augusztus 25-én

MTI Fotó: Biró István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!