kritika

2019.09.03. 17:49

Beüt a cukiságfaktor

Nagy érdeklődés előzte meg részemről a második rész megtekintését, mivel már egy éve készültem rá. Hosszú hetekig húztam-halasztottam a jegyem megváltását a Kiskedvencek titkos élete második részére, s végre megtettem a szükséges lépéseket.

Koszorus Rita

Megérte elmenni a vetítésre, nem csalódtam a mesében. Mert habár ma már minden animációs meg – adott esetben – élőszereplős, de attól még mindegyik mese. Ha nekem nem is tetszett volna, a velem együtt a moziteremben helyet foglaló gyerekek folyamatos nevetése mindenképpen jelezte volna, hogy egy vicces, szórakoztató mesére ültünk be.

A főszereplők személye nem változott, visszatért Max, Gigi, Chloe, Pajti, Hógolyó és Duke. Újra felbukkan a komótos, de annál mókásabb figura Papa, aki most kutyaovit működtet. A kölykök annyira zabálni valóak!

Új szereplő viszont a halált megvető bátorságú Daisy, aki egy si-cu kutyus és kicsit sem fél farkasoktól, tigrisektől, de még az embertől sem. Persze Kakas, a bölcs, nagymenő farmon élő walesi juhászkutya is újonc a második részben, ő afféle apafigura lesz Max számára.

Az kicsit zavaró volt, hogy több szálon kezdték el futtatni a történetet, és igazán nem is tudtam, hogy mire számíthatok, mi lesz a film központi problémája. Meg kell menteni a zümi labdát, vagy valami nagy kalandban lesz része Maxnek a tanyán, netán Hógolyóval történik valami? Aztán bumm, ezek közül egyik sem: a fehér tigrist, Hut kell megmenteni.

Elég furán hozták össze a különböző történetszálakat, de ha ezektől eltekintünk és nem akarjuk elemezgetni a mesét, csak élvezni a látványt – ami három dimenzióban is élvezhető – akkor ez egy szuperjó mese!

Az egyik kedvenc mozzanatom volt a filmben, amikor Chloe macskává idomítja Gigit. Egyszerűen nem bírtam levegőt venni a nevetéstől. Aztán az a rész is nagyon tetszett, amikor az idős nénivel kocsiba pattannak a cicák, és Gigi, aki immár cicakutya.

Nagyon tanulságosra sikerült a Kakas és Max szál, de a legmurisabb ebben a Pamut nevű bárány volt. Aki szegény annyira kis buta, hogy azon már nem is tudjuk, hogy sírjunk vagy nevessünk. Gyerekekkel kötelező megnézni, de a 3D-t nem ajánlom, nem különösebben ütős a látvány szemüvegben.

Cím: Kiskedvencek titkos élete 2 (The Secret Life of Pets 2.)

Hossz: 86 min

Rendező: Chris Renaud

Szereplők: Kevin Hart, Tiffany Haddish, Patton Oswalt, Jenny Slate, Chris Renaud

Játssza: Kultik Kaposvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában