Tündéri kertek

2019.03.02. 16:00

Egy miniatűr növényvilág a hedrehelyi tündérkertben

A 400 lelkes kistelepülés egyik csendes utcájának portáján fatáblájára gyöngybetűkkel írták: „Andi tündérkertjei”.

Andricz Gabriella

A takaros kis ház előkertje telis tele apró éledező, a tavaszi napsugarakat váró növényekkel. A kertben tavacska, a ház teraszán cserepek, kosarak sorakoznak, bennük egy-egy önálló kiskert apró dísznövényekkel, kövekkel, kagylókkal, és apró figurákkal, legfőképp tündérekkel díszítve.

Alkotójuk Csordás Andrea egy éve készíti a tündérkerteket. Egy betegségből gyógyulva érzett rá a miniatűr világ szépségeire. – Korábban rohanó és stresszes életet éltem, egy daganatos betegséggel küzdöttem, és rájöttem, másként kell élnem – mondta. – Elkezdtem figyelni az apró dolgokat, akár órákig elnéztem egy csigát. Majd egy dísznövénykertész tanfolyam elvégzése után jöttem rá, mennyire fontosak számomra a növények.

– Egy szomorú történet ihlette az első kiskertet – folytatta Andrea. – A családunk egyik kedvenc állatának emlékére szerettünk volna készíteni valami maradandót a kisfiammal a házunk kertjébe. Összeszedtünk néhány pozsgás, örökzöld cserjét, és egy kaspóba rendezgettük. Egy féltve őrzött tündérke került mellé. Annyira jól sikerült, hogy több barát és ismerős kérte, nekik is készítsek hasonlót.

Andrea kedvence mégis ez egyik legegyszerűbb növény, a kékcsenkesz, amit szinte mindig belecsempész a mesekertbe. – Nem szeretek két egyformát készíteni, mindig érdeklődöm, hogy hová fog kerülni a kompozíció, kinek készül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában