izzó intenzitás

2018.09.17. 16:51

Fődíjat nyert a Genezis Bajorországban

Bogdán Árpád második mozifilmje a bűn, a megtisztulás és az újjászületés drámája.

Bogdán Árpád filmje, a Genezis nyerte a Fünf Seen Filmfesztivál fődíját a hétvégén Dél-Németországban. A négy helyszínen megrendezett bajorországi seregszemle szeptember 6. és 15. között csaknem 150 filmet vonultatott fel – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap hétfőn.

A magyar rendező a fesztivál fődíját személyesen vette át, a német szakmabeliekből álló zsűri a Genezis című film „izzó intenzitását” emelte ki indoklásában – áll a közleményben.

Bogdán Árpád (Boldog új élet, 2007) második mozifilmje, a Genezis a bűn, a megtisztulás és az újjászületés drámája. A bibliai eredettörténet a társadalom legkülönbözőbb rétegeiből érkező emberek sorsán keresztül elevenedik meg, a főszerepekben Cseh Anna Marie (Fiatalság, A fény ösvényei), valamint Csordás Milán és Illési Enikő Anna amatőr színészek láthatók. Az operatőr Dobos Tamás (Apaföld, Lágy eső), a zeneszerző Tarr Béla állandó alkotótársa, Víg Mihály, a vágó Politzer Péter (Before Dawn, Fehér tenyér).

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=IBik5Sa0m_w

A Genezis világpremierje februárban volt a Berlinalén, azóta számos filmfesztivál tűzte műsorra. Bogdán Árpád filmje spanyolországi Cinema Jove fesztiválról június végén elhozta a Valencia holdja elnevezésű fődíjat.

Bogdán Árpád legutóbbi alkotása a Mirage Film és a FocusFox koprodukciójában készült a Filmalap támogatásával, producere Taschler Andrea és Ferenczy Gábor.

Borítókép: Bogdán Árpád a Genezis forgatásán. Fotó: origo.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!