festmény

2020.01.26. 15:48

Fucskár József festőművész képeivel várják a látogatókat Barcson

„Ittam ennek a gyorsfutású folyónak a vizéből, és meg is fürödtem benne. Azután leheveredtem az aranyló fövenyre… Amikor pedig már nagyon forrón tűzött a nap, annak a szépséges fűzfának árnyékában álmodoztam…”

Gamos A.

Nagy László Endre író, néprajzkutató szavait idézte Csokor Réka, a Széchényi Ferenc Gimnázium igazgatója a Dráva Közérdekű Muzeális Kiállítóhelyen nyílt tárlaton.

A művészet kedvelőit 2007 után újra fogadják itt a barcsi Fucskár József, festőművész képei egészen március elejéig. A rajzolás iránti érdeklődését édesapja keltette fel benne. Alkotásain megjelennek a tájak, a Dráva, az évszakok, a csendéletek, a vadak. Ezeken keresztül üzeni a látogatónak, hogy amit a természet felépített, ember ne rombolja le.

Fucskár József a Nimród újság országos vadászfestészeti pályázatán második díjat nyert „Harc” című alkotásával közel 110 pályamű közül. Szeretett (szülő)faluját, Lakócsát nemcsak emlékeiben, de képein is őrzi; a kiállításra „hozott” horvát népviseletbe öltözött, illetve szüreti mulatságon vigadó helyieket. Ugyanakkor barcsi, pécsi, budapesti utcaképeket is megörökített ecsetjével, például a fővárosi Hősök terét, többek közt a Háború és Béke szobrával.

Címkék#festmény

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában