Emlékkoncert

2018.12.07. 13:29

Hangversennyel emlékezik Antall Józsefre az Opera

Halálának 25. évfordulóján koncerttel tiszteleg Magyarország rendszerváltozás utáni első szabadon választott miniszterelnökének emlékezete előtt a Magyar Állami Operaház, december 10-én az Erkel Színházban.

Antall József életével, felkészültségével, kormányzásával és haláláig méltósággal viselt betegségével sokak számára mutatott példát – áll az Operaház közleményében. Az intézmény közleménye szerint az összmagyarság iránti fáradhatatlan szolgálat, '56 emlékezetének képviselete, a keresztény értékek védelme, az európai szabadságeszmény és a regionális V4-gondolat iránti elkötelezettség csak néhány a néhai miniszterelnök azon erényei közül, amelyek ihlettel szolgáltak a jubileumi emlékhangverseny műsorának összeállításához.

A hangversenyen többek között elhangzik Beethoven Egmont-nyitánya, Verdi Don Carlos című operájának Szabadságkettőse, Kodály Zoltán Budavári Te Deuma, de Kocsár Miklós Csellóversenyének második tétele is, melyet Antall József halálára szerzett.

Az esten a Magyar Állami Operaház Zenekarát és Énekkarát Kocsár Balázs főzeneigazgató vezényli.

Borítókép: Antall József az 1990-es évek elején.

Fotó: Antall Péter – Antall-család archívuma / CC BY-SA 3.0 / Wikimedia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!