születés pillanata

2018.11.30. 16:44

Hetvenedszerre is elkészült a vörsi betlehem

Hetvenedik alkalommal készült el Európa legnagyobb templomban épített betleheme. A csaknem 60 négyzetméteres építmény idén is a helyiek összefogásából valósult meg. Februárig több tízezer magyar és külföldi látogat el a somogyi településre megcsodálni a betlehemet.

Góz Lilla

Vörs – Kilenc nap alatt készültünk el a betlehemmel – mondta el Simon György. Idén tíz helyi három köbméternyi tuját, húsz darab fenyőfát, valamint csaknem négy köbméternyi faanyagot használt fel az építés során. Csütörtökön már csak apróbb munkálatokkal is végeztek a vörsi templomban. A szerkezet megalkotását követően a hátteret készítették el, aztán jöhetett a díszítés.

– Minden évben változtatunk valamit az építményen, idén a bal szárny újult meg, ahová új pásztorbábokat készítettünk – mondta el Simon György. Hozzátette: Van, aki csak egy órára, de beugrott segíteni. Más a teherautóját adta kölcsön. Már advent első vasárnapja előtt is érkeznek turisták megcsodálni a templomban található építményt. Több tízezren látogatnak el évről évre Magyarország mellett Németországból, Franciaországból, vagy éppen Amerikából az ünnepek idején Vörsre.

– Minden évben visszatérek a családommal megcsodálni ezt a gyönyörű építményt. Nagyon tetszik, hogy minden évben valami újdonsággal készülnek – mondta el az egyik Zala megyéből érkező látogató.

Ungvárszki Imre, a település plébánosa elmondta: 70 éve készült el az először a vörsi betlehem. Azóta a világ legnagyobb templomban épített betlehemévé vált. Hozzátette: a hagyományokhoz híven vasárnap kettőkor az ünnepi szentmisén mutatják be, Kis Iván címzetes prépost, kerületi esperes áldja meg. A misét követően a helyiek bábelőadással, a marcali Fény gyermekei ifjúsági zenekar pedig műsorral készül. Az ünnepi látványosság reggel kilenctől este öt óráig látogatható egészen február másodikáig

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában