Vendégségben

2017.08.02. 14:19

Izraelben turnézik a Pécsi Balett

Izrael öt jelentős városában vendégszerepel augusztus 3. és 11. között a Pécsi Nemzeti Színházból (PNSZ) kivált Pécsi Balett – közölte szerdán a tánctársulat az MTI-vel.

A közlemény szerint a Pécsi Balett történetének 56 éve alatt eddig 28 országban szerepelt, Izraelben most turnéznak először a harmincadik jubileumi Karmiel Fesztivál meghívására. Azt írták: a turné keretében a közel-keleti ország öt jelentős városában – Haifában, Herzliában, Risón Lecijónban, Karmielben és Tel-Avivban – mutatják be a Carment.

Vincze Balázs, a társulat igazgatója a közleményben a táncegyüttes önállósodásáról kiemelte: annak köszönhetően a Pécsi Balett „szabadon teljesítheti misszióját”. „Utazhatunk, a tánc univerzális nyelvén képviselhetjük városunk és hazánk kultúráját, művészetét itthon és a nagyvilágban” – fogalmazott.

Az együttes arra is kitért, hogy a társulat őszi turnéja során a teljes októbert Mexikóban tölti. Új bemutatójuk, A makrancos hölgy szeptember 15-én a tizenegyedik Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó nyitó előadása lesz. A Shakespeare-komédia táncszínházi változatát a Pécsi Nemzeti Színházzal koprodukcióban hozzák létre.

(Borítóképünkön jelenet a Pécsi Balett Carmen című darabjából. Forrás: pecsibalett.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!