videó!

2018.07.12. 17:53

Jósoltattunk, kóstoltunk a F.A.L.U. Fesztivál második napján

Ernyők a magasban, csalogató vadpörkölt illat és népzene minden mennyiségben. A második napon is számos programmal készültek az érdeklődőknek a F.A.LU. Fesztivál szervezői.

Góz Lilla

Ha sós a leves, ne szidjál, csak nevess . Ilyen és ehhez hasonló frappáns szövegű falvédőkkel lett kidíszítve az egyik ház fala Szilvásszentmártonban. 1800-as években még fehér fonallal várták ki, később lettek színesek.

– Ezek nagy részét én készítettem, de van egy–két örökség is a gyűjteményben. Azt tapasztalom a falvédők újra divatba jönnek – mondta el Cseke Lászlóné. A patcai nyugdíjas hozzátette: a feliratok főként szólásokból, közmondásokból, nótákból erednek.

– Budapestről érkeztem, a párom győri, ő már volt a Zselicben, mesélte, hogy milyen csodálatos és most számomra is bebizonyosodott, biztos, hogy vissza is térünk – mondta el Huber Judit. Hozzátette: egy hetet töltöttek a Zselicben, Kardosfán volt a szállásuk.

– Nagyon tetszett a zselickislaki alkotótábor kiállítása, most pedig a finomságokból válogatunk, viszünk haza mézet, sajtokat – jegyezte meg Huber Judit. Bódis Éva gyógynövényekből készült termékeit kínálta. Papp Adrienn pedig visnyeszéplaki biogazdaságukban készült kecske és tehén sajtjait, joghurtjait és vajkrémeit hozta el a fesztiválra.

– Kezed, lábad ne legyen keresztbe, bal kézzel három részre emeld a kártyapaklit – mondta a jósnő zselickislaki sátrában.

– Egyensúlyban vannak gondolataid és érzelmeid, harcolsz céljaidért, néha azért van benned félelem – mondta Jakab Georgina Fehér Nórának, a Kormorán Együttes énekesnőjének. 78 lapos tarokk kártyával jósolt a fesztiválra látogatóknak.

Nagy volt a készülődés kora délután. Emelkedtek az ernyők a magasba, érkezett a Csiky Gergely Színház díszlete. A Kövek a zsebben előadást láthatja a közönség, este pedig koncertet ad a Kormorán, Ferenczi György és a Rackajam is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában