új csillagok

2018.12.06. 23:10

Jövőre Prágában lesz az Operalia tehetségkutató verseny

A zenei kíséretet az opera zenekara biztosítja Plácido Domingo vezényletével.

Spanish opera singer Placido Domingo speaks onstage at his 50th anniversary celebration at the season premiere of Trittico at the Metropolitan Opera on November 23, 2018 in New York City. (Photo by Angela Weiss / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Angela Weiss

Prága lesz a színhelye 2019-ben a Plácido Domingo által alapított Operalia nemzetközi tehetségkutató versenynek.

Jövőre Prágában rendezik az Operaliát, a nemzetközi tehetségkutató versenyt, amit Plácido Domingo alapított. A hírt a prágai cseh Nemzeti Színház operájának szóvivője, Eva Sochorová jelentette be csütörtökön. A verseny nagyjából 1000 résztvevője közül kiválasztott 40 énekes július 21. és 26. között a prágai Nemzeti Színház

történelmi épületének színpadán méri össze tudását.

A zenei kíséretet az opera zenekara biztosítja Plácido Domingo vezényletével. A 40 résztvevő először három selejtező körben mérkőzik meg egymással, majd közülük tízen jutnak be a döntőbe, ahol öt kategóriában fogják értékelni az énekeseket.

Az operaszínpadok új csillagainak versenyében tíztagú nemzetközi zsűri dönt, amelynek tagja lesz a New York-i Metropolitan opera és a milánói Scala művészeti igazgatója is.

Az Operalia megrendezéséért komoly versengés folyik. A versenyt korábban mások mellett London, Los Angeles, Párizs, Verona, Mexikóváros és Peking látta vendégül. Prága már korábban jelentkezett és nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy jövőre megrendezheti a nagy érdeklődésre számot tartó kulturális eseményt.

A világhírű spanyol operaénekes és a prágai Nemzeti Színház együttműködése tavaly kezdődött, amikor a színház bemutatta Mozart Don Giovanni című operáját. A zenekart Plácido Domingo vezényelte.

A jövő évi prágai Operalia részleteiről a rendezők január végén nemzetközi sajtótájékoztatón adnak bővebb és pontosabb információkat. A sajtótájékoztatón Plácido Domingo is ott lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!