idén is

2019.06.02. 18:09

Június 14-én kezdődik a miskolci Bartók Plusz Operafesztivál

Az opera mellett más komolyzenei műfajok, továbbá jazz és képzőművészet, tárlatok, utcai, szabadtéri programok is várják a látogatókat.

Miskolc, 2018. június 17. Bogányi Tibor vezényli a Pannon Filharmonikusokat a Bartók Plusz Operafesztivál zárógáláján a Miskolci Nemzeti Színházban 2018. június 17-én. MTI Fotó: Vajda János

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

Világsztárok fellépése is gazdagítja a június 14-tól június 23-ig tartó miskolci Bartók Plusz Operafesztivál programját – mondta Meláth Andrea operaénekes, a rendezvény egyik résztvevője az M1 aktuális csatornán vasárnap.

A fesztiválon mindenki megtalálhatja a kedvére való művészeket, előadásokat, az opera mellett más komolyzenei műfajok, továbbá jazz és képzőművészet, tárlatok, utcai, szabadtéri programok is várják a látogatókat – tette hozzá.

Néhány héttel a tel-avivi bemutató után magyarországi ősbemutatója lesz Eötvös Péter Az Aranysárkány című művének a miskolci Bartók Plusz Operafesztiválon – mondta Meláth Andrea.

Anger Ferenc rendező a modern, kortárs operák jelentőségét emelte ki a beszélgetésben. Elmondta: a fesztiválhoz kapcsolódó operaíró-versenyre több mint 20 pályamunka érkezett, köztük nemcsak magyar, hanem külföldi, Európán kívül született művek is.

Borítókép: illusztráció: Bogányi Tibor vezényli a Pannon Filharmonikusokat a Bartók Plusz Operafesztivál zárógáláján a Miskolci Nemzeti Színházban 2018. június 17-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!