Turizmus Gála

2018.02.02. 16:10

Káel Csaba vehette át a Budapest kulturális és turisztikai nagykövete díjat

Imázsépítő tevékenységét nagyban segítette 2017 nyarán a 17. FINA Vizes Világbajnokság Müpa által szervezett nyitóelőadása, amely a BEA World – Best Event Awards-on elnyerte az Arany Elefántot, valamint a világ legjobb megnyitói kategóriában az ezüst trófeát.

Forrás: MTI Fotó

A Müpa vezérigazgatójának átadott elismerésről a díjat alapító Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) adott  A díjat Bán Teodóra, a BFTK ügyvezetője a Budapesti Kongresszusi Központban rendezett Turizmus Gálán adta át csütörtökön.

A méltatás szerint a kultúrát és a magyar fővárost népszerűsítő tevékenységével Káel Csaba – film- és színházi rendezőként, producerként is – kiemelkedően sokat tett és tesz azért, hogy Budapest belföldi és nemzetközi viszonylatban is meghatározó szereplővé vált.

Vezérigazgatói irányítása alatt a Müpa mára erős kulturális és turisztikai márkává vált hazai és nemzetközi szinten, a Budapesti Tavaszi Fesztivál és a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál Operatív Testületének elnökeként igazi városfesztivált valósított meg, amelyben a kulturális programok mellett kiemelkedő szerepe van Budapest turisztikai értékeinek, vonzerőinek.

Budapest imázsépítő tevékenységét nagyban segítette 2017 nyarán a 17. FINA Vizes Világbajnokság Müpa által szervezett nyitóelőadása, amely a BEA World – Best Event Awards-on elnyerte az Arany Elefántot, valamint a világ legjobb megnyitói kategóriában az ezüst trófeát.

Kulturális munkásságában kiemelkedő szerephez jutnak külföldi opera- és színházi rendezései. Bő harminc évet felölelő filmrendezői munkásságának termése mintegy 20 dokumentum-, játék- és portréfilm, több mint 600 reklámfilm és 28 videoklip. Első nagyjátékfilmes rendezéséért, a Bánk bán című filmért 2002 decemberében az Arany Béka-díjat nyerte el.

A Budapest kulturális és turisztikai nagykövete elismerést a BFTK mint Budapest Főváros hivatalos kulturális és turisztikai szervezete alapította 2017-ben. A díjat minden év február 1-jén, a Turizmus Gálán adják át olyan személyiségnek, aki – akár a turizmustól eltérő hivatása mellett – a megelőző évben különösen elősegítette Budapest kulturális és turisztikai kínálatának színesítését, innovatív kezdeményezéseket, imázs-építő tevékenységet valósított meg.

Borítókép: Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója, az operatív testület elnöke a 38. Budapesti Tavaszi Fesztivál sajtótájékoztatóján a Művészetek Palotájában (Müpa) 2017. november 21-én.

MTI Fotó: Mohai Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!