Hamvas-kiállítás

2019.09.29. 11:40

Kaposváron Hamvas Béla kéziratai

Hamvas Béla életművének gondozása újabb feladatokat ró ránk, mert a magyar irodalomtörténet és a filozófia még nem pótolta az elmaradását ezen a téren

K.G.

– hangzott el a Hamvas-konferencián, amelynek a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár adott helyet. A kutatókat Dér Tamás alpolgármester köszöntötte, Hamvas-kiállítás nyílt, ahol a kéziratait lehet megtekinteni, és tablókba rendezték a munkássága állomásairól szóló emlékeket. – Hamvas Béla művei válsághelyzetben is kiutat mutatnak – mondta a konferencia szervezője, Farkas Szilárd, kaposvári középiskolai tanár.

– A kereszténység a hagyomány kitüntetett formájaként jelenik meg könyveiben. Nyitrai Tamás nyelvész kifejtette: fő művéhez, a Karneválhoz csak egyetlen hasonló mélységű alkotás mérhető a világirodalomban, Dante Isteni Színjátéka. Hamvas életművének az elmúlt években több konferenciát szenteltek a megyeszékhelyen, bár az író ritkán járt Kaposváron, viszont kedvelte a Balatont, a Bor filozófiáját Balatonberényben írta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában