Huszártalálkozó

2019.06.15. 20:00

Kaposvárra hoznák a huszáros találkát

Nemzetközi Huszártalálkozót rendeznek augusztus 22–25–e között Kaposváron a Pannon Lovasakadémián. A tervek szerint több száz huszár vesz részt a rendezvényen. Ahhoz, hogy minden a terv szerint alakuljon 1,2 millió forint támogatásra lenne szüksége a szervezőknek.

Góz Lilla

Nemzetközi Huszártalálkozót rendeznek augusztus 22–25-e között Kaposváron a Pannon Lovasakadémián. A tervek szerint több száz huszár vesz részt a rendezvényen. Ahhoz, hogy minden a terv szerint alakuljon, 1,2 millió forint támogatásra lenne még szükség.

– Sok külföldi meghívásunk volt eddig, ezeken német és horvát vendéglátóink felvetették, hogy szívesen részt vennének egy magyar találkozón – mondta el Bosnyák János, a Somogyi Huszárok Hagyományőrző Egyesületének elnökségi tagja. – Egyesületük húsz éves évfordulója alkalmából rendezzük meg augusztusban a hagyományőrző találkozót, ahol a 48-as és 19. századi viseletben mutatkoznának be a huszárok. Kísérő programként pedig a Somogy Táncegyüttes folklórműsorát láthatja a közönség. Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Szita Károly, Kaposvár polgármestere lesz a rendezvény fővédnöke. Bosnyák János hozzátette: a rendezvény megvalósításához még szükség van 1,2 millió forint támogatásra.

– Feltették már a kérdést, hogy érdemes-e megcsinálni a rendezvényt – jegyezte meg Bosnyák János. – Én úgy érzem, hogy semmiképpen nem adom fel, bízom benne, hogy ez az unikális találkozó támogatásra talál a somogyiak körében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában