nyolcadik alkalommal

2019.09.02. 13:53

Kezdődik a Vidéki Színházak Fesztiválja

A közönség hét nap alatt kilenc előadást láthat, a produkciókat pedig négytagú zsűri díjazza majd.

A nyolcadik alkalommal megvalósuló fesztiválon nyitóelőadásként a debreceni Csokonai Nemzeti Színház produkcióját, a Lear című darabot tűzik műsorra Ilja Bocsarnikovsz rendezésében, Ráckevei Anna főszereplésével.

Kedden látható a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház produkciójaként Heinrich von Kleist vígjátéka, Az eltört korsó Tarnóczi Jakab rendezésében.

Ezt követi szerdán a Győri Nemzeti Színház produkciója: Heltai Jenő A tündérlaki lányok című művét adják elő Forgács Péter rendezésében.

Csütörtökön Edmond Rostand Cyrano című darabja látható a Miskolci Nemzeti Színház előadásában, Keszég László rendezésében.

Pénteken a Váci Dunakanyar Színház és a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház közös produkciójaként Anton Pavlovics Csehov Ványa bácsi című színműve szerepel a fesztivál műsorán. Az előadást Jaroszlav Fedorisin rendezte.

Szombaton a nagyszínpadon a kecskeméti Katona József Színház előadása, A király beszéde látható Béres Attila rendezésében, az Arizona Stúdióban pedig a Békéscsabai Jókai Színház produkcióját, David Ives Vénusz nercben című darabját játsszák, amelyet Tege Antal állított színpadra.

A fesztivál műsorán vasárnap is két előadás szerepel. A nagyszínpadon a tatabányai Jászai Mari Színház előadásában Jaroslav Hasek Svejk című művét Spiró György átiratában, Tapasztó Ernő rendezésében láthatja a közönség. Az Arizona Stúdióban a kaposvári Csiky Gergely Színház a Korai menyegző című darabot mutatja be a szerző, Olt Tamás rendezésében.

A produkciókat négytagú zsűri díjazza. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alappal (MTVA) való együttműködés keretében a fesztivál öt produkciójáról – a Lear, Az eltört korsó, a Cyrano, a Ványa bácsi és a Svejk című előadásról – televíziófelvétel is készül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!