Eredményhirdetés

2019.05.05. 09:55

Kiderült, kik a legjobb Hanghordozók

A Versmaraton kísérőrendezvényeként megszervezett HangHordozók – Énekmondók című versenyen kortárs versek megzenésítésével lehetett indulni.

Forrás: Shutterstock

A HangHordozók – Énekmondók verseny döntőjére 2019. május 4-én került sor az A38 Hajón. Az immár negyedik alkalommal megrendezett esemény döntője a zsűri értékelése szerint kiemelkedően magas színvonalú volt. A Bonyár Judit, Csík János, Eredics Gábor, Likó Marcell és Váczi Eszter alkotta zsűri tíz előadót juttatott a döntőbe, míg egy előadó a közönség szavazataival jutott be. A verseket Az év versei 2018 kortárs költészeti antológiában megjelent 101 költő, közel 400 költeményéből válogatták a versenyzők. Idén 30 előadó 39 verssel indult, amelyek 23 költő tollából származtak – olvasható a szervezők közleményében.

A döntőt Szentmártoni János, a Magyar Írószövetség elnöke nyitotta meg, majd az M5 kulturális televízió csatornaigazgatója, Siklósi Beatrix köszöntötte a résztvevőket. Az M5 a döntőbe jutott előadók dalait stúdióban rögzítette, s a megzenésített verseket színészekkel is rögzítették, így a korábbi éveknél szélesebb körhöz juthattak el a megzenésített versek. A 300.000, 150.000, és 100.000 forint értékű díjakat, valamint a zsűri különdíját a zsűri tagjai adták át. A döntőről az M5 televízió felvételt készített, amely 2019. május 18-án kerül adásba.

A verseny végeredménye:

I. díj: NorAcoustic (Kántor Péter: Egy madárrepül és Báger Gusztáv: Macskalesen című versével)

II. díj: JaMese (Buda Ferenc: Depresszió című versével)

III. díj: Szlama László (Báger Gusztáv: Macskalesen és Lukács Sándor: Örökkévalóság című versével)

Különdíjasok:

A Kossuth Rádió különdíja: JaMese

M5 Tv különdíja a közönségszavazás győztesének: Krasznai Gíta (Tandori Dezső: Elválasztás és összetartozás c. vers)

A Magyar Írószövetség különdíja: Iris (Kiss Benedek: Gyalogosan című versével)

Magyar Napló Kiadó különdíja: Szlama László

A zsűri különdíjasai: Iris, DUSKA – Kazai Ági & Stefan Uhrinak (Gergely Ágnes: Csonka szimfónia című versével)

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!