New York

2020.01.09. 15:32

Különleges kezdeményezéssel ünnepel a 150 éves Metropolitan múzeum

Látogatóinak legkedvesebb emlékeit gyűjti össze és osztja meg közösségi oldalain az év folyamán a fennállásának 150. évfordulóját ünneplő New York-i Metropolitan Művészeti Múzeum (Met).

Forrás: Pixabay

A Met Stories elnevezésű kezdeményezés keretében a nagyközönség tagjai a MyMetStory címkével ellátott írások, fényképek vagy videók révén oszthatják meg a közösségi felületeken vagy a múzeum saját honlapján az intézményhez kötődő személyes történeteiket.

A múzeum a saját közösségi oldalain is meg fog osztani néhányat a bejegyzések közül.

A projekt részeként egy 12 epizódból álló videósorozat is készül, amelyben művészek, tanárok, kurátorok, múzeumi alkalmazottak és dizájnerek mesélnek saját, az intézményhez fűződő élményeikről.

A Met tele van történetekkel, amelyek egy részét a kiállított tárgyak őrzik, másik részét pedig az intézmény látogatói. Ez egy olyan hely, ahol mindenkit szívesen látunk és ahonnan mindenki egy történettel tér haza

mondta Max Hollein, a múzeum igazgatója.

A New York-i Metropolitan múzeumot néhány amerikai üzletember, pénzügyi szakértő, vezető művész és gondolkodó hozta létre 1870-ben. A Met az Egyesült Államok legnagyobb művészeti múzeuma, és a világ három leglátogatottabb művészeti intézménye közé tartozik az évi csaknem hétmillió látogatójával.

A kerek évfordulót ünneplő eseménysorozat középpontjában a március 20-án nyíló Making The Met, 1870-2020 című grandiózus kiállítás áll, amely az intézmény gyűjteményéből összeválogatott több mint 250 alkotás, köztük a látogatók kedvencei, valamint a törékenységük miatt csupán egyszer-egyszer kiállításra kerülő kincsek révén kalauzolja végig az érdeklődőket a manhattani múzeum történetén.

A 2020-as év további fénypontjai közé tartozik a felújított British Galleries megnyitása, a 150. évforduló alkalmából a múzeumnak ajándékozott új műtárgyak bemutatása, interkulturális installációk elindítása és számos ünnepi program, esemény.

Borítókép: Metropolitan múzeum

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!