Komolyzene

2020.03.21. 20:03

Online közvetítéseket indít a Zeneakadémia

Az elmúlt években rögzített koncertfelvételeiből indít közvetítéseket vasárnap a Zeneakadémia a honlapján és a közösségi oldalán.

Forrás: Pixabay

Első alkalommal, vasárnap este fél 8-tól két Dohnányi-mű hallható a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekarának 2016. novemberi hangversenyéből Kovács János vezényletével.

Egyelőre hetente három alkalommal, szerda, péntek és vasárnap esténként közvetíti saját archívumának kiemelkedő felvételeit az intézmény a zeneakademia.hu címen elérhető honlapján, a Multimédia menüben található Koncertközvetítések felületen, valamint a Zeneakadémia hivatalos közösségi oldalán.

A HD minőségű felvételeket az intézmény Aviso Stúdiója készítette közölte a Zeneakadémia.

Az első két közvetítés a Nagyteremben 2016. november 14-én megtartott koncert két része, amelyen a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara Kovács János vezényletével lépett fel.

Most vasárnap elhangzik Dohnányi Ernő Ünnepi nyitánya, valamint Koncertdarab csellóra és zenekarra című műve Karasszon Eszter csellóművész, a Zeneakadémia Karrierirodájának fiatal muzsikusa közreműködésével.

Március 25-én, Bartók Béla születésnapján a zeneszerző egyetlen operája, A kékszakállú herceg vára hangzik el Meláth Andrea és Bretz Gábor operaénekesek, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanárai közreműködésével.

A közvetítések műsora hamarosan bővül, a műsorról az érdeklődők a zeneakadamia.hu honlapon és a közösségi médiában értesülhetnek.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!