Fekvő női akt

2019.05.14. 14:00

Renoir-festménnyel gazdagodott a Szépművészeti Múzeum

Orbán Viktor jelenlétében adták át kedden az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ (OMRRK) Liget Budapest projekt keretében elkészült épületét.

Budapest, 2019. május 14. A magyar állam által, a Szépmûvészeti Múzeum számára megvásárolt, Renoir Fekvõ nõi akt címû festménye a Liget Budapest projekt keretében felépült Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ épületének átadásán 2019. május 14-én. Az új intézmény a Néprajzi Múzeum, a Szépmûvészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria több mint háromszázezer mûtárgyának megõrzéséhez és tudományos feldolgozásához biztosít hátteret. MTI/Máthé Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Cikkünk frissül!

Az átadón a miniszterelnök bejelentette: a Szépművészeti Múzeum számára a magyar állam megvásárolta Renoir Fekvő női akt című festményét.

Egy olyan mű jött létre, amelyhez még csak hasonló sem létezett itt soha – mondta az eseményen Baán László, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa és a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria főigazgatója.

Hozzátette:

olyan korszerű őrzőhely létesült három múzeum több tízezer műtárgyának, amely léptékében és minőségében is a világ élvonalába tartozik.

Renoir 12,3 millió dollárért (3,5 milliárd forint) megvásárolt mesterművét május 24-től kamarakiállításon láthatja a Szépművészeti Múzeum közönsége.

Az átadóról készült videót a miniszterelnök osztotta meg közösségi oldalán:

Borítókép: A magyar állam által a Szépművészeti Múzeum számára megvásárolt, Renoir Fekvő női akt című festménye a Liget Budapest projekt keretében felépült Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ épületének átadásán 2019. május 14-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!