zeneiskola

2018.06.19. 16:31

Sikert sikerre halmoztak a kaposvári zenésztehetségek

Sűrű és sikeres tanévet zárt a kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola: három nemzetközi első díjat továbbá két országos győzelmet szerzett a csapat, s a régiós és megyei megméretéseken is kiemelkedően szerepeltek. Nagy Tamás igazgató különösen büszke a műhelymunkára és az alkotó közösség összetartására.

Harsányi Miklós

Az Év tanulója címet Magyary Timót Gergely kapta, az elismerésről a tantestület titkos szavazáson döntött. Az Év tanára elismerést Kerekes Béla Szabolcsnak ítélték oda, míg Kopasz Csilla a tanulók nevelése, oktatása érdekében végzett kiemelkedő munkája elismeréseként a pedagógusnapon dicsérő oklevelet vehetett át Szita Károlytól, Kaposvár polgármesterétől, Várfalvi-Fodor Éva a Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács elismerését érdemelte ki, amelyet Sárdi Péter elnök adott át.

– Ha csak a statisztikát vesszük alapul, akkor is túlzás nélkül állítható: mozgalmas tanévtől búcsúztunk el – mondta Nagy Tamás, a kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola igazgatója. – Diákjainknak intézményünkben 53 alkalommal szerveztünk hangversenyt, s növendékeink ezen kívül 108 esetben működtek közre különböző rendezvényeken. A billentyűs tanszak tízszer, a fúvósok 44, a vonósok 22, illetve több tanszakot érintő vegyes szereplésünk 77 esetben volt, s nyolcszor a vokális és zeneismereti tanszak tanulói mutatták meg tudásuk legjavát. Minden díjnak örülünk, fontos a szakmai visszajelzés, a megerősítés, s az elismerések mellett legalább ennyire lényeges a műhelymunka, az alkotói közösség összefogása.

– Növendékeinken kívül a pályájuk elején lévő fiatal művészek is felléptek nálunk, s megtartottuk a tanári hangversenyt is – folytatta Nagy Tamás, a Liszt Ferenc Zeneiskola igazgatója. – Négy iskolai telephelyünkön tanuló diákok is bemutatkoztak a hangversenytermünkben, s a szakmai fejlődés szempontjából meghatározónak érzem, hogy ez a kör bővül, s szeptembertől már a Toldi Lakótelepi Iskola is bekapcsolódik a szakmai programba.

– Nagy rendezvényeink közül különösen emlékezetes volt a júniusi ünnepségünk, amikor a Kaposvári Fúvószenekar fennállásnak ötvenedik évfordulóját ünnepeltük a Vigasságok terén: több mint 600 vendéget köszöntöttük – mondta a Liszt Ferenc Zeneiskola igazgatója. – S bár hivatalosan lezártuk a tanévet és a gyermekek jól megérdemelt vakációjukat töltik, csapatunk már megkezdte a következő idény előkészítését: június 20-án még tart a beiratkozás.

Igazgatói dicséret

Szabó Klaudia művészet igazgató-helyettes és Kutiné Majnay Judit általános igazgató-helyettes az intézmény irányításában végzett kimagasló munkájuk elismeréseként igazgatói dicséretet kaptak. Az év legeredményesebb tanárai – Csuka Tímea, Bálintné Farkas Kitti és Várfalvi-Fodor Éva – a zeneiskola plakettjét vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában