fotók és videó

2019.10.28. 19:37

Somogyos évtizedekről mesélnek a jubileumi kiállítás képei

Somogyos pillanatok címmel nyílt fotókiállítás hétfő délután az Együd Árpád Kulturális Központban.

Marosi Gábor

A tárlat a Somogy Táncegyüttes (STE) elmúlt hetven évét mutatja be. Csikvár Gábor, a STE menedzsere elmondta: a teljesség igénye nélkül, nagy gondossággal válogatták ki a képeket és igyekeztek minden korosztályt megjeleníteni a tárlaton. A képeket azonban nem volt egyszerű összeválogatni, hiszen nagy részüket nem profik, hanem amatőr fotósok készítették, így például a minőségük sem volt a legjobb. A kiállítás azonban jól tükrözi az elmúlt hét évtized táncos pillanatait. A mintegy háromszáz alkotást november végéig lehet megtekinteni az Együd Árpád Kulturális Központ harmadik emeltén.

Csikvár Gábor kiemelte: a kiállítás a Somogy Táncegyüttes hetven éves évfordulójának az első eseménye. A jubileumi ünnepségsorozatot november 16-án és 17-én folytatják, amikor a jelenlegi és a régi táncosok állnak színpadra. Az esemény első napjára egyébként minden jegy elkelt, már csak vasárnapra maradtak üres székek. A nagy érdeklődés miatt elképzelhető, hogy újabb előadásnapot szerveznek a Somogyosok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában