Elismerés

2020.01.29. 19:06

Szabó István, Eperjes Károly és Cserhalmi György a Magyar Filmdíj életműdíjasai között

Február 26-29. között rendezik meg a Magyar Filmdíj 2020 – Magyar Mozgókép Szemlét.

Budapest, 2018. augusztus 21. Eperjes Károly színmûvész Mága Zoltán hegedûmûvész 100 templomi jótékonysági koncertsorozatának díszelõadásán a budapesti Szent István-bazilika elõtt 2018. augusztus 21-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Béres Ilona, Cserhalmi György, Eperjes Károly, Pécsi Ildikó színészek és Szabó István rendező pályáját életműdíjjal jutalmazza a Magyar Filmakadémia Egyesület; az ünnepélyes díjátadó a Magyar Filmdíj 2020 Magyar Mozgókép Szemlén, február 28-án lesz a Pesti Vigadóban.

A Magyar Filmakadémia Egyesület a Nemzeti Filmintézet támogatásával február 26. és 29. között a Corvin moziban rendezi meg a Magyar Filmdíj 2020 Magyar Mozgókép Szemlét közölték a szervezők szerdán.

A Magyar Filmdíjra nominált alkotások mellett kísérő programként idén először népszerű magyar online csatornák alkotásaiból készült válogatást is láthat a közönség.

Az idei szemlére péntekig regisztrálhatják alkotásukat a filmesek hat kategóriában (játékfilm, tévéfilm, kisjátékfilm, dokumentumfilm, animációs film, televíziós sorozat).

A szemlére 2019. január 1. és 2019. december 31. között mozi és televízió forgalmazásban vagy fesztiválon bemutatott filmeket lehet nevezni. Egy jelentkező több alkotást is regisztrálhat.

Borítókép: Eperjes Károly Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas magyar színművész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!