karantén idő

2020.04.06. 06:00

Színháztörténeti videók készülnek a színművész nappalijában

Alkotással tölti a kényszerszabadságot a Csiky Gergely Színház művésze, Fándly Csaba is.

Marosi Gábor,

A színész otthonában, párjával együtt dolgozik egy színháztörténeti videósorozaton, amelyet hamarosan a színház oldalán is közzé tesznek. – Egy-egy jelenetet is eljátszunk a videóban – fogalmazott Fándly Csaba.

– A kisfilmekben megemlítünk pár érdekes adatot a színháztörténet különböző korszakaiból, majd egy meghatározó műből kiemelünk egy részt és előadjuk. Egyelőre elviselem ezt a kialakult helyzetet, a megváltozott életritmusomat úgy tartom kordában, hogy minden nap főzök, esténként pedig sorozatot nézek, majd pihenek. Vannak olyan pillanatai a napomnak, amikor nyaralásként fogom fel ezt az egészet. A színházban egyébként elég kemény volt az elmúlt időszak, hiszen két és fél hónapos lemaradásban voltunk, ezért igyekeztünk bepótolni mindent.

– A természetjárás hiányzik nekem a legjobban – folytatta Fándly Csaba. – Jelenleg még abban a fázisban vagyok, hogy az itthoni kreatívkodás egyelőre sok mindent helyettesít, például a színpad hiányát is. Azt azonban már nagyon várom, hogy újra játszhassak és megmutathassam a közönségnek a Meggyeskert című darabban nyújtott alakításomat, amelyben Jepihodov szerepét játszom. Ez egy nagyon jó előadás lesz majd, ez már a próbákon is megmutatkozott – hangsúlyozta a Csiky Gergely Színház művésze, majd hozzátette: arra kér mindenkit, hogy kitartóan tartsa be azokat rendelkezéseket, amelyek a vírus terjedését hivatottak gátolni, hiszen akkor sokkal előbb találkozhatnak egymással az emberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában