folytatás

2017.11.14. 16:27

Továbbra is Ókovács Szilveszter igazgathatja az Operát

A jelenlegi főigazgató jövő február 15-től újabb öt évig vezetheti majd az Operaházat.

A kultúráért felelős államtitkárság keddi közlése szerint az Operaház főigazgatói álláshelyének betöltésére a minisztérium 2017. augusztus 15-én írt ki pályázatot, amelynek elbírálását követően az eddigi főigazgató nyerte el ismét az intézmény vezetését. Ókovács Szilveszter egyébként 2011-től kezdve vezeti az intézményt: először kormánybiztosként, majd főigazgatóként.

Az eredetileg operaénekesként, énekművészként és zenetanárként végzett Ókovács 1991-től Európa számos országában fellépett, többek között Kocsis Zoltán és Ligeti György vezénylete alatt, de televíziós- és rádiós műsorvezetőként is ismert, 2010-2011 között pedig a Duna TV vezérigazgatója volt. Az Operához való kötődése is régebbre nyúlik vissza, hiszen 2002 és 2005 között az Operaház tagja, kommunikációs igazgató volt, ezt megelőzően pedig az Oktatási Minisztériumban fejlesztési, majd parlamenti tanácsadóként is dolgozott.

Borítókép: MTI / Kallos Bea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!