Kaposvár

2018.08.28. 14:00

Új hangszereken muzsikálnak a zeneiskolások

A kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskolába megérkezett a vakációban felújított cselló és a 14 hegedű: a tanintézmény közel tízmillió forintot fordít hangszervásárlásra, illetve a meglévő felszerelés karbantartására.

Harsányi Miklós

– Pécsen újították fel a vonóshangszereket, míg a javításra szoruló fuvolát, klarinétot és trombitát Budapestre vitték, s ezeket is hamarosan átvesszük – mondta Nagy Tamás igazgató. – A kormány országosan mintegy 2,5 milliárd forint támogatást nyújt hangszerek beszerzésére valamint a már használatban lévő eszközök felújítására. Lényeges, hogy a diákok folyamatosan minőségi felszerelést használjanak, lehetőség szerint mi is bővítjük a hangszerállományt: tervek szerint a pianínón kívül több hegedűvel és fuvolával is gyarapodik az intézményünk.

Rövidesen elkezdődik a tanítás, előtte szeptember negyedikén pótbeiratkozást és pótfelvételit tartanak a Liszt Ferenc Zeneiskolában. Nagy Tamás kiemelte: akárcsak legutóbb, úgy a következő tanévben is várhatóan közel 500 diákot oktat majd a 26 főállású, illetve a hat óraadó tanár, s a növendékek továbbra is 20 hangszer közül választhatnak.

Három új tanár áll munkába: a vadászkürtre járó tanulókat Kasza Mónika és Major Zoltán tanítja, a tuba szakos hallgatók Nyiraki Károlytól sajátíthatják el a szakmai fogásokat. S szeptembertől két új igazgató-helyettes látja el feladatát: Nagyné Soltra Mónika valamint Sarkadi Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában