Könyves vasárnap

2017.10.08. 14:43

Újjáéledt a balatoni tündérlegenda

Gyermekeknek tartott író-olvasó találkozót Nyulász Péter író a Könyves vasárnap című rendezvényen a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtárban.

K.G.

Az alkotó a Helka-trilógiával élesztette újjá Fáy András 180 évvel ezelőtti történetét a Balaton szerelmespárjáról, Helkáról és Kelénről. A tihanyi hercegkisasszony és a tihanyi remete fiának alakját sokan elfeledték már, pedig róluk kapta a nevét Helka és Kelén, a Balaton legöregebb hajói. Nyulász Péter varázslatos történetekben szerepelteti újra a balatoni tündérlegenda hőseit. Művét felfedezték az iskolák, a negyedik osztályosok tanrendjébe illesztették. Sok gyerek az olvasmányélmény miatt keresi fel később kiránduláson is a könyvben szereplő helyszíneket.

Nagy sikert aratott a könyvtár heti rendezvénysorozata, melynek a csúcspontja volt a Könyves vasárnap. Ezen a napon rendkívüli nyitva tartással várták az olvasókat, különösen népszerű volt az 50 százalékos beiratkozási kedvezmény. Az új olvasók között egy 80 ezer forintos táblagépet is kisorsoltak. A napot a Vattacukor együttes koncertje zárta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában