Muzsika és mozgókép

2018.08.27. 15:37

Újra megrendezik a Magyar Klipszemlét

Szeptember 10. éjfélig lehet nevezni a fesztiválra. A három évvel ezelőtt indult esemény egy év kihagyás után, október 11-én tér vissza.

A Magyar Klipszemle a magyar vonatkozású zenei videók szakmai versenye. Magyarországon heti szinten több tucat videoklip készül, ezek szinte csak kiemelkedő online megtekintés esetén kapnak figyelmet – írták a szervezők az MTI-hez eljuttatott hétfői közleményükben, hozzátéve: céljuk az induláskor egy olyan független rendezvény létrehozása volt, amely az alkotások művészi értékét széles vásznon mutatja be a média, a szakma és az érdeklődők felé. Mint kiemelték, az első két évben mintegy kétezer nevezés érkezett.

A mustrát Miki357, Vermes Orsi, Manek és Vida Vera indította 2015-ben, a zsűriben helyet kapott már Ács Dani, Libor Anita, Izil, Garai Gábor GG, Németh Juci, TBG, Dobos Tamás, Vágvölgyi András, Klág Dávid és Szirmai Gergely is.

Az idei, harmadik klipszemlét a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal közösen rendezik meg.

A nevezés már elindult, szeptember 10. éjfélig jelölhetők a 2016 októbere után bemutatott magyar vonatkozású zenei videók a klipszemle.com oldalon. A tervek szerint szeptember 24-től október 8-ig közönségszavazást is tartanak a honlapon.

A döntő napján, október 11-én kora délutántól az Ankertben lehet megnézni a szűkített listára bejutott pályaműveket, majd este díjátadó, utána pedig buli. A vetítés és a buli egyaránt ingyenes.

A szervezők az aktualitásokat a https://www.facebook.com/klipszemle/ oldalon teszik közzé.

Borítókép: részlet a Csaknekedkislány Tihany című videóklipjéből, mely a legjobb klip díját nyerte a 2016-os Magyar Klipszemlén.

Forrás: Youtube

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!