Vizsgaelőadás

2019.06.24. 13:57

Vizsgáztak a művészpalánták a Roxínházban

Közel száz fiatal állt színpadra vasárnap, hogy bemutassa a Roxínház Tanodában megszerzett tudását.

Fenyő Zsuzsa

Egy tűt sem lehetett volna leejteni a Roxínház nézőterén, szülők, rokonok gyűltek össze, hogy megnézzék mit tanultak a gyerekek az elmúlt egy évben a Roxínház Tanodájában.

Az előadáson a Keménykalap és Krumpliorr, az Anconai szerelmesek illetve e Hair című darabból láthatott részleteket a közönség. A műsor hatalmas sikert aratott, vastapssal jutalmazták a nézők a produkciót.

-A tanodában minden korosztály elsajátíthatja a színjátszás alapjait – mondta el Szabolcsi János, a Roxínház egyik alapítója. – A tanodánkat tíz évvel ezelőtt hoztuk létre, azzal a céllal, hogy legyen utánpótlása a társulatnak. Ez a cél meg is valósult, hiszen húsz tanodás már átkerült a felnőttek közé. Az évek alatt pedig nem csak a diákok szerveződtek egy összetartó közösséggé, a szülők is igazi csapattá kovácsolódtak.

A Roxínház Tanodában négy csoport működik, ahol az ovisoktól egészen a középiskolásokig tanulnak a diákok.

A Roxínház Tanodába továbbra is várják a a színjátszáshoz kedvet érző gyerekek jelentkezését: a felvételi meghallgatás időpontja szeptember 11. szerda 16.30.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában