Munkácsy-est

2018.11.25. 14:44

Zene ébresztette fel a gimnáziumi emlékeket

A kaposvári Munkácsy Mihály Gimnázium érdeme, hogy generációk sorának ad élményt, emlékeket ad és generációkat köt össze.

Koszorus Rita

Zenés esttel zárták a a centenáriumi Munkácsy évet a Munkácsy Mihály Gimnáziumban, ahol két évvel ezelőtt egykori diákokból és tanárokból alakult Alumni Kórus adott emlékhangversenyt.

A műsort a kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola növendékei, egyben munkácsys diákok produkciói színesítették a műsort.

Az énekkar hagyományai hosszú évekre tekintenek vissza, hangzott el a rendezvényen. – Ennek köszönhetően jutottunk el többek között Finnországba, Hollandiába, Franciaországba, Olaszországba, és Svédországba – mondta a hangverseny előtt Kusz Veronika zenetudós, az Alumni kórus egyik alapítója.

– A Munkácsy Mihály Gimnázium érdeme, hogy generációk sorának ad élményt, emlékeket és generációkat köt össze – tette hozzá Kusz Viktória, a kórus másik alapítója, a Kaposvári Egyetem nyelvtanára.

A hangversenyen közreműködött Dorogi István, aki 23 évig vezényelte az intézmény kórusát valamint Kardos Kálmánné, aki 10 évig. Zongorán Kardos Kálmán kísérte az egykori tanárokból és diákokból alakult kórust, aki a hatvanas évektől kezdve a kétezres évekig volt az énekkar segítője próbákon és előadásokon egyaránt.

S habár a Munkácsy Kórus Alumni tagjai az előadás előtt azt mondták: nem mindenkinek cseng olyan szépen a hangja mint régen, ismét kitettek magukért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában