Lakberendezés

2010.11.23. 13:14

Karácsonyi hangulat törmelékek közt

Levert falakból lógó kábelek, törmelékkel terített padló, cementes zsákok, betonkeverő, hatalmas állványok, rideg helyiségek… rendhagyó díszlet egy rendhagyó fotózáson.

BAMA

Müller Mónika a Ferenciek tere egyik patinás, felújítás alatt lévő épületébe álmodta meg karácsonyi kampányfotóinak egyik helyszínét. Nem véletlenül, hiszen a kampány üzenetének megfogalmazásakor Mónika alapkoncepciója a háttér és a bútorok markáns kontrasztja volt.Egy októberi, hétvégi napon, az építőmunkások legnagyobb meglepetésére lakberendező csapat szállta meg a még félkésznek sem mondható, felújítás alatt álló Klotild-palotát. Az arcokon tükröződő döbbenetet persze hamar felváltotta a kíváncsiság, ahogy a fotelek, a lámpák, az asztal, a fenyőfa, a díszek és kiegészítők lassan belakták az épület teljesen szétvert alsó szintjének egyik zegzugos szegletét.
A kiváló ízléssel összeválogatott lakberendezési tárgyak Müller Mónika szakértelmének köszönhetően valósággal életre keltek a még élettelen térben.

Ugyanígy érvényesültek, és csempésztek hamisítatlan karácsonyi hangulatot a leeresztett Városligeti tó tágas medrébe az ott berendezett nappali finom és eleganciát sugárzó darabjai. A helyszín kiválasztásakor, ebben az esetben a fényviszonyok és a befogadó tér nagysága voltak a mérvadóak. A Városligeti őszi napsütés különleges árnyalatai rendkívül módon emelték ki az ilyenkor megszokott színek - piros, fehér, ezüst - mellett feltűnt lila, pink és a barna tónusú bútorok, kiegészítők színeit. Ezek az árnyalatok később jól érvényesültek az utómunka során „megfestett”, havas háttérben.Az egyedi bútorok - márványasztal, bársonyfotel, mozaikos szekrényke - mellett telet idéző szőrmetakarók, puha párnák, finom szőnyegek, különleges lámpák, csillogó gyertyatartók, vázák, díszek, s angyalszobrocskák gondoskodtak mindkét helyszínen arról, hogy formát öntsön az elképzelt üzenet: a Müller Mónika Enteriőr darabjaival otthonos és stílusos karácsonyt teremthetünk. Bárhol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!