Lakberendezés

2010.11.02. 09:29

Van képük segíteni

Megmozdult a művészvilág: a civil kezdeményezés nyomán mintegy 100 alkotó több mint 300 alkotást ajánlott fel az iszapömlés károsultjainak javára szervezett aukcióra.

BAMA

Majdnem egy hónap telt el az ijesztő váratlansággal bekövetkezett iszapömlés óta, de miközben a hírekben már egyre kevesebb szó esik róla, az érintettek, az elsodort települések lakói talán soha nem múló sokkot éltek át. Közülük még most is több százan élnek abban a tudatban, hogy életük egyik pillanatról a másikra rommá lett, otthonukkal, évtizedek munkájával felhalmozott értékeikkel együtt.
Nekik kíván reményt és segítséget nyújtani az a kezdeményezés, ami Süveg Gábor festő, programozó ötlete és munkája nyomán kelt életre. A „Van képünk segíteni” civil szerveződés felhívására alig két hét alatt közel 100 hivatásos és amatőr művész ajánlotta fel műveit az interneten keresztül, hogy azokat online aukcióra bocsátva segítse az iszaptragédia következtében nincstelenné váltakat.

[caption id="" align="aligncenter" width="300"] Kalló Péter: Eiffel-torony
[/caption]

A felajánlott mintegy 300 fotónyomat és képzőművészeti alkotás az Iszapárverés.com galériájában tekinthető meg. Licitálni november 1-től november 14-ig lehet, az aukció nyertesei közvetlenül a Magyar Vöröskereszt Veszprém megyei szervezetének számlájára utalják a vételárat. Mivel a felajánlott alkotások igazán sokrétűek és kikiáltási áruk is roppant különböző, minden segíteni vágyó meg fogja találni köztük azt, ami ízlésének és anyagi lehetőségeinek megfelel.
Bővebb és folyamatosan frissülő információk az iszapárverés.com oldalon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!