Elment Nat „King” Cole unokája

2017.08.16. 14:05

Meghalt Robert Yancy 

Harminckilenc éves korában meghalt Robert Yancy amerikai dobos, a néhai Grammy-díjas énekesnő, Natalie Cole egyetlen fia, Nat „King” Cole jazzlegenda unokája.

Yancy holttestét helyi idő szerint hétfő éjszaka találták meg Los Angeles-i otthonában a hatóságok, miután egy értesítésre a helyszínre érkeztek. A Los Angeles megyei törvényszéki orvosszakértői hivatal szerint a férfi természetes halált halt, de biztosat csak a boncolás után fognak tudni mondani.

Yancy nagynénje, Timolin Cole Augustus szerint a „jelek arra utalnak, hogy hirtelen szívroham” okozta a halált. A dzsesszlegenda Nat „King” Cole lánya, Natalie Cole 2015. december 31-én, 65 éves korában halt meg egy Los Angeles-i kórházban szívleállás következtében.

Yancy, akinek édesapja a sokszoros Grammy-díjas énekesnő első férje volt a háromból, maga is zenész volt, és a dobok mögött ülve turnézott édesanyjával, akinek a temetésén is játszott 2016 januárjában.

Yancy édesapja, Marvin szívrohamban halt meg 1985-ben, mindössze 34 évesen, amikor a fia még csak hétéves volt. Cole Augustus szerint az agglegény Yancyt annak idején rettentően megviselte az édesanyja elvesztése, de sikerült talpra állnia és újra zenélni kezdett.

A temetésről egyelőre nincsenek információk. Yancyt valószínűleg az édesanyja és nagyapja mellé helyezik örök nyugalomra a kaliforniai Glendale-ben lévő Forest Lawn temetőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!